« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 6 mjeseci
PODZEMLJE NA UDARU

U akciji "Šok 3" uhićeni osumnjičeni za napade na Miljuša i Galinca

U policijskoj akciji "Šok 3" jučer je uhićena četveročlana skupina koju se sumnjiči za pokušaj ubojstva novinara Dušana Miljuša i poduzetnika Josipa Galinca 2008.

Fotografija vijesti
Više o

Dušan Miljuš

,

uhićenja

,

Josip Galinec

,

akcija Šok 3

"Zbog velikog interesa medija za postupanja policije koja su započela 22. prosinca u okviru operativne akcije ŠOK 3, napominjemo kako se te aktivnosti odnose na početak kriminalističkog istraživanja nad skupinom osoba radi kaznenih djela pokušaja ubojstva novinara Dušana Miljuša i poduzetnika Josipa Galinca", stoji u MUP-ovom priopćenju.

Dodaje se da su tijekom dosadašnjeg kriminalističkog istraživanja uhićene četiri osobe za koje je danas odobreno produženje zadržavanja za još 24 sata, no u priopćenju se ne otkriva njihov identitet. U MUP-u kažu da će o daljnjem tijeku i rezultatima istraživanja izvijestiti naknadno.

Mediji su još sinoć objavili da je specijalna i interventna policija uhitila u zagrebačkom naselju Knežija uhitila četvoricu muškaraca povezanih s brutalnim uličnim napadima na novinara Jutarnjeg lista Dušana Miljuša, koji godinama piše o kriminalu, i poduzetnika Josipa Galinca.

Miljuša su palicama 2. lipnja 2008. ispred njegovog doma premlatila dvojica napadača, a Galinac je pretučen metalnim palicama 17. rujna iste godine kod zgrade Ministarstva gospodarstva, na parkiralištu u Vukovarskoj ulici. Nakon napada, na upit je li napad povezan s mogućim reketarenjem "Industrogradnje", Galinec je kazao kako je to "sasvim sigurno".

Mediji nagađaju da je među uhićenima i bivši policajac Đorđe Vuletić, jedan od optuženika u slučaju tzv. zločinačke organizacije kojoj se sudilo krajem 90-ih. Akciji "Šok 3" nastavak je dviju akcija. U akciji "Šok 1" u prosincu 2008. uhićeno je šest osoba iz zagrebačkog kriminalnog podzemlja i pronađena je veća količina oružja. U policiji su tada rekli da je akcija preventivnog karaktera. U travnju 2009. uslijedila je akcija "Šok 2" u kojoj su pretraženi stanovi i poslovni prostori više osoba također povezanih s kriminalnim miljeom. (hina/metro-portal)

23.12.2010. 13:44:20
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh