« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 7 mjeseci
odbjegli savjetnik

Sanader pomaže HDZ-u u aferi Podravka

Na sastanku predsjedništva HDZ-a navodno se raspravljalo o sudbini ministra Polančeca, a pomaže im počasni predsjednik stranke

(Davor Pongračić/Cropix)
Više o

HDZ

,

Ivo Sanader

,

Damir Polančec

,

Jadranka Kosor

,

Andrija Hebrang

,

Podravka afera

Predsjedništvo HDZ-a jučer se hitno sastalo kako bi raspravljalo o aktualnim događanjima u zemlji. Sastanku je prisustvovao i počasni predsjednik stranke i bivši premijer Ivo Sanader koji je, osim na sastanku, i veći dio dana proveo u prostorijama HDZ-a, javljaju mediji.

Iako je predsjednica stranke i Vlade Jadranka Kosor izjavila da nije bilo riječi o smjeni potpredsjednika Vlade i ministra gospodarstva Damira Polančeca, doznaje se da se o tome ipak govorilo.

Navodno je upravo Sanader pozvao na jedinstvo u trenucima kada javnost i pojedini mediji žele unijeti razdor u redove stranke, a komentirao je novinske napise o aferama koje su uslijedile nakon njegovog odlaska iz stranke.

Kosor tvrdi da nema riječi o smjeni Polančeca, te da se razgovaralo isključivo o predsjedničkoj kampanji Andrije Hebranga koji usprkos brojnim gafovima očito još uvijek ima punu podršku svoje stranke.

Ipak se čini da u HDZ-u razmišljaju o posljedicama koje bi najnovija afera mogla imati na njihovog predsjedničkog kandidata.

Večernji list, pak, doznaje da se Polančecova zamjena već traži, samo se još ne zna tko će to biti.

Istovremeno, Polančecovi kolege tvrde da on nije umješan u malverzacije u Podravci, te da mu se može zamjeriti samo to što za njih nije znao.

No, nije li upravo njegov posao kao ministra gospodarstva i jednog od čelnih ljudi u Vladi da zna što se događa u jednoj od najvažnijih tvrtki u Hrvatskoj u kojoj i država ima udio u vlasništvu?

23.10.2009. 10:46:50
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    23.10.2009. 12:06
    Samo pogledajte portfolio crvenog obraza - hfp, brodogradilišta, željezara split, podravka...sve uspjeh do uspjeha. Taj bi riješio probleme recesije i spasio sve svjetske menadžerske plaće i bonuse ko od šale. Ne treba ga otpustit nego kandidirat za nobelovu jer svijet takvog stručnjaka očito još nije vidio.
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh