« Hrvatska
objavljeno prije 12 godina i 10 mjeseci
USKORO KOD KUĆE

Sanader pojačava obranu, odvjetnicima se priključio Čedo Prodanović

Prodanović, kojem je Sanader jučer potpisao punomoć, rekao je da je njegov branjenik istegnuo nogu, ali da je u dobroj kondiciji i fizičkom stanju te da je spreman za povratak

Ivo Sanader
Ivo Sanader (Damjan Tadić/CROPIX)
Više o

Ivo Sanader

,

Čedo Prodanović

Obrani bivšega hrvatskog premijera Ive Sanadera, koji je u ekstradicijskom pritvoru u Salzburgu po tjeralici koju je za njim raspisala Hrvatska, priključio se zagrebački odvjetnik Čedo Prodanović, potvrdili su Hini Prodanović i odvjetnik Goran Suić, koji od početka slučaja zastupa Sanadera.

Prodanović, kojem je Sanader jučer potpisao punomoć, rekao je da je njegov branjenik istegnuo nogu, ali da je u dobroj kondiciji i fizičkom stanju te da je spreman za povratak.

"Ima gips na nozi, kreće se u kolicima ili se služi štakama. Sve drugo je uredu, u dobroj je kondiciji i fizičkom stanju te je spreman za povratak", kazao je Prodanović.

Sanader, kojeg hrvatsko pravosuđe tereti za zlouporabu položaja i ovlasti u više slučajeva, nedavno je odlučio da će na ročištu 21. lipnja u Linzu zatražiti hitan postupak izručenja Hrvatskoj. Vijeće Vrhovnog zemaljskog suda u Linzu raspravljat će 21. lipnja o izručenju Sanadera Hrvatskoj, pošto je sud u Salzburgu 9. svibnja odlučio da se Sanadera može izručiti. Sanaderov austrijski odvjetnik Werner Suppan ranije se žalio na tu odluku.

Suić je najavio da će Sanaderu sutra doći u posjet njegov austrijski odvjetnik s kojim će dogovoriti način tehničkog provođenja žalbenog ročišta, odnosno hoće li žalbu na odluku o izručenju povući prije ročišta ili na ročištu. Prodanović je pak rekao da se izručenje Sanadera Hrvatskoj može očekivati relativno brzo, odnosno nekoliko dana nakon žalbenog ročišta. Po dolasku u Hrvatsku Sanader će biti ispitan u USKOK-u nakon čega će imati pravo uvida u spis.

Bivši hrvatski premijer uhićen je lani, 10. prosinca u Austriji po tjeralici koju je za njim raspisala Hrvatska i od tada se nalazi u ekstradicijskom pritvoru u Salzburgu.

Hrvatska Sanadera tereti za zlouporabu položaja i ovlasti u više slučajeva. Istražuje se njegova uloga u slučaju Fimi medija, tvrtke preko koje je iz ministarstava i javnih poduzeća izvučeno više milijuna kuna. Nadalje u slučaju nezakonitog poslovanja Hrvatske elektroprivrede s Diokijem kao i u slučaju uzimanja provizije od 3,5 milijuna kuna tijekom pregovora s Hypo bankom o davanju kredita Hrvatskoj. U međuvremenu, protiv njega se vodi istraga i u Austriji, zbog sumnje u pranje novca.

15.06.2011. 13:14:37
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    Sportski
    15.06.2011. 13:38
    bit će žestoka borba
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh