« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina
USKORO KOD KUĆE

Sanader pojačava obranu, odvjetnicima se priključio Čedo Prodanović

Prodanović, kojem je Sanader jučer potpisao punomoć, rekao je da je njegov branjenik istegnuo nogu, ali da je u dobroj kondiciji i fizičkom stanju te da je spreman za povratak

Ivo Sanader
Ivo Sanader (Damjan Tadić/CROPIX)
Više o

Ivo Sanader

,

Čedo Prodanović

Obrani bivšega hrvatskog premijera Ive Sanadera, koji je u ekstradicijskom pritvoru u Salzburgu po tjeralici koju je za njim raspisala Hrvatska, priključio se zagrebački odvjetnik Čedo Prodanović, potvrdili su Hini Prodanović i odvjetnik Goran Suić, koji od početka slučaja zastupa Sanadera.

Prodanović, kojem je Sanader jučer potpisao punomoć, rekao je da je njegov branjenik istegnuo nogu, ali da je u dobroj kondiciji i fizičkom stanju te da je spreman za povratak.

"Ima gips na nozi, kreće se u kolicima ili se služi štakama. Sve drugo je uredu, u dobroj je kondiciji i fizičkom stanju te je spreman za povratak", kazao je Prodanović.

Sanader, kojeg hrvatsko pravosuđe tereti za zlouporabu položaja i ovlasti u više slučajeva, nedavno je odlučio da će na ročištu 21. lipnja u Linzu zatražiti hitan postupak izručenja Hrvatskoj. Vijeće Vrhovnog zemaljskog suda u Linzu raspravljat će 21. lipnja o izručenju Sanadera Hrvatskoj, pošto je sud u Salzburgu 9. svibnja odlučio da se Sanadera može izručiti. Sanaderov austrijski odvjetnik Werner Suppan ranije se žalio na tu odluku.

Suić je najavio da će Sanaderu sutra doći u posjet njegov austrijski odvjetnik s kojim će dogovoriti način tehničkog provođenja žalbenog ročišta, odnosno hoće li žalbu na odluku o izručenju povući prije ročišta ili na ročištu. Prodanović je pak rekao da se izručenje Sanadera Hrvatskoj može očekivati relativno brzo, odnosno nekoliko dana nakon žalbenog ročišta. Po dolasku u Hrvatsku Sanader će biti ispitan u USKOK-u nakon čega će imati pravo uvida u spis.

Bivši hrvatski premijer uhićen je lani, 10. prosinca u Austriji po tjeralici koju je za njim raspisala Hrvatska i od tada se nalazi u ekstradicijskom pritvoru u Salzburgu.

Hrvatska Sanadera tereti za zlouporabu položaja i ovlasti u više slučajeva. Istražuje se njegova uloga u slučaju Fimi medija, tvrtke preko koje je iz ministarstava i javnih poduzeća izvučeno više milijuna kuna. Nadalje u slučaju nezakonitog poslovanja Hrvatske elektroprivrede s Diokijem kao i u slučaju uzimanja provizije od 3,5 milijuna kuna tijekom pregovora s Hypo bankom o davanju kredita Hrvatskoj. U međuvremenu, protiv njega se vodi istraga i u Austriji, zbog sumnje u pranje novca.

15.06.2011. 13:14:37
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    Sportski
    15.06.2011. 13:38
    bit će žestoka borba
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh