« Hrvatska
objavljeno prije 15 godina i 2 mjeseca

Sanader opet priziva bauk komunizma

Sanader na predizbornom skupu u Krapini: ne glasajte za SDP

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Vjekoslav Skledar/CROPIX)
Više o

Ivo Sanader

,

lokalni izbori

Predsjednik HDZ-a Ivo Sanader danas je i birače u Krapini opomenuo da ne glasuju za SDP, poručivši im da se "boji SDP-ova programa koji želi ukinuti vjeronauk u školama, legalizirati lake droge, oduzeti pravo glasa Hrvatima u dijaspori i uvesti nove poreze".

Sanader je to poručio sa središnjega predizbornog skupa za Krapinsko-zagorsku županiju, održanog u festivalskoj dvorani u Krapini, na kojem je predstavljen HDZ-ov kandidat za krapinskog gradonačelnika Josip Horvat te kandidat koalicije HDZ/HSS/HSLS/ZS za župana Milivoj Škvorc.

"Tko želi dati SDP-u glas ovdje u Krapini, daje glas i za to da se Hrvatima izvan Hrvatske ukine pravo glasa. Glas za SDP je glas protiv Hrvata izvan Hrvatske", ustvrdio je Sanader, tumačeći da SDP želi stvoriti tri kategorije hrvatskih državljana - "obične" birače koji žive u Hrvatskoj, one u dijaspori bez prava glasa te manjine s dvostrukim pravom glasa.

Dodao je i da je "glas za SDP glas protiv vjeronauka u školi, za legalizaciju lakih droga i za nove poreze".

U prilog županijskoj koaliciji četiriju stranaka istaknuo je politiku vladajuće koalicije na državnoj razini, koja je, kaže, antirecesijskim mjerama pokazala da se zna nositi s recesijom.

Birače je podsjetio da je u mandatu ove Vlade povećano jamstvo za štedne uloge građana, čime je spriječen stampedo na banke te donesen Zakon o minimalnoj plaći, kao i da je MMF nakon dubinske analize Hrvatskoj dao pozitivnu ocjenu.

Poručio je i da Vlada ne zna kada će završiti kriza, jer to nitko ne zna, ali da će "ova koalicija učiniti sve i naći odgovore za izazove u ovoj i idućoj godini".

Vladajuću koaliciju nazvao je "skladnom obitelji koju predvodi HDZ", a dodao je i da u Krapini očekuje pobjedu na lokalnim izborima 17. svibnja, to jest da će Horvat biti gradonačelnik a Škvorc župan.

Na izbornom skupu u Krapini bio je i predsjednik HSS-a Josip Friščić, koji je također zadovoljan time što se koalicija na državnoj preslikala na županijsku razinu.

"Lokalni izbori prilika su za punu afirmaciju te politike, nakon godinu dana", ocijenio je Friščić, podsjetivši da je Vlada osigurala pet milijardi kuna za poljoprivredu, te da rebalans državnog proračuna nije ugrozio poticaje.

Usprotivio se tumačenjima da je u Hrvatskoj previše općina, gradova i županija, ocijenivši da su upravo lokalne jedinice zaslužne za razvoj pojedinih krajeva.

Friščić se ne slaže ni s tvrdnjama da bi u krizi trebalo odustati od velikih infrastrukturnih projekata. "Neki misle da se iz krize izlazi tako da sjedneš pod krušku i čekaš da netko zvoncem objavi da je kriza prestala, ali iz krize se izlazi jedino poslom", kazao je.

Horvat i Škvorc biračima su obećali upravo razvoj infrastrukture, pod sloganom "do svake hiže voda, do svake hiže cesta". (hina/metro-portal)

 

04.05.2009. 21:44:54
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh