« Hrvatska
objavljeno prije 15 godina
DAMIR KAJIN:

Sanader ne smije postati predsjednik države

Kao predsjednik Sanader bi "figurirao i kao predsjednik vlade, ravnatelj policije, šef tajnih službi i čega sve ne" drži IDS-ovac

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Srećko Niketić, CROPIX)
Više o

Ivo Sanader

,

Damir Kajin

,

predsjednički izbori

,

granični spor

,

pad BDP-a

IDS-ov saborski zastupnik Damir Kajin na današnjoj konferenciji za novinare poručio je kako premijer Ivo Sanader ne smije na Pantovčak nego u oporbu. Kajin je upozorio da je u prvom kvartalu ove godine BDP pao za 6,7 posto što je, kako kaže, katastrofa, naglasivši kako je pad BDP-a, uz pogoršanje odnosa sa Slovenijom, glavni razlog zašto Sanader ne bi smio biti predsjednik države.

"Kada vidim kako pada BDP, koliki je deficit, te da je u pitanju isplata plaća i mirovina, iskreno se nadam da će se u drugom krugu predsjedničkih izbora natjecati dva kandidata iz oporbe, bez Sanadera", kazao je.

Kajin nije diektno odgovorio na pitanje hoće li se kandidirati na predsjedničkim izborima, ali drži kako bi se, budući da nije postignuta suglasnost oko zajedničkog oporbenog kandidata, trebalo "kroz široku frontu većeg broja kandidata suprostaviti predsjedniku Vlade u pohodu na Pantovčak".

Krizu, za koju najodgovornijim smatra premijera Sanadera, smatra najvećim saveznikom oporbe. "Ne radujem se toj krizi i rado bi da u njoj nismo, ali ne vidim da sadašnji premijer može državu izvući iz krize", kazao je Kajin, koji u mogućnosti da Sanader nakon premijerske sjedne i u predsjedničku stolicu vidi opasnost i zbog toga što bi tada "figurirao kao predsjednik države, vlade, kao ravnatelj policije, šef tajnih službi i čega sve ne".

Kajin premijera drži odgovornim i za izolaciju Hrvatske, a smatra da je državu izolirao "više od samog Franje Tuđmana".

"Pahor je bezobrazan, ali Sanader ne može riješiti ni odnos sa Slovenijom, a kamoli oko Bruxellesa. Jedino ljudi koji žive uz granicu mogu riješiti spor jer se jedino njih on i tiče", zaključio je Kajin.

Izvor: Hina

30.06.2009. 14:38:58
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh