« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 6 mjeseci
KOSOR NA TRONU

Potvrđeno: Ivo Sanader stvarno izbačen iz HDZ-a!

POGLEDAJTE VIDEO: Za brisanje je glasovalo 16, protiv je bilo troje članova Predsjedništva i dvoje je bilo suzdržano

(Marko Miščević/Cropix)
Više o

HDZ

,

Ivo Sanader

,

Jadranka Kosor

,

premijerka

Predsjedništvo HDZ-a danas je odlučilo izbrisati iz članstva dosadašnjeg počasnog predsjednika stranke Ivu Sanadera nakon njegova jučerašnjeg istupa i najave o povratku u politiku, rekla je večeras novinarima predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor nakon sjednice Predsjedništva.

"Nitko ne može otići da bi ostao, niti može ostati a da je otišao. Ja ne mogu voditi stranku tako da jedna osoba vuče konce, a druga nosi odgovornost", izjavila je Kosor.

Za brisanje je glasovalo 16, protiv je bilo troje članova Predsjedništva i dvoje je bilo suzdržano. Zbog nepopravljive štete i kršenja Statuta stranke Sanader je izbrisan iz članstva, istaknula je Kosor.

"Jutros se sastalo uže vodstvo stranke i svi smo se složili u jednom: da je HDZ-u nanesena nepopravljiva šteta, prvi put u povijesti prekršen je presedan. Nakon tog sastanka stigli su predsjednici županijskih organizacija HDZ-a te je jednoglasno zaključeno da je jučerašnji sastanak i pressica neviđeni presedan, te da je stranci nanesena velika šteta, među članove je unesena uznemirenost i paralelizam koji se vodio ovih šeset mjeseci vodio je u raskol HDZ-a", rekla je Kosor.

Komentirajući špekulacije o Sanaderovom povratku, premijerka je samo odgovorila: "O razlozima povratka morate pitati njega, a rekao ih je i jučer na pressici. Rekao je da smo trgovali teritorijem, da loše vodimo stranku i da je rezultat Andrije Hebranga na izborima bio katastrofalan".

Bivši premijer i počasni predsjednik HDZ-a Ivo Sanader u izjavi za Hinu bio je kratak: "Prihvaćam odluku Predsjedništva stranke ukoliko je to za dobrobit HDZ-a". (hina/metro-portal)

 

04.01.2010. 18:42:17
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    04.01.2010. 20:51
    "prvi put u povijesti prekršen je presedan"
    LOL, kako se to presedan može prekršiti?

    Ovo je definitivno bio najbolji spin dr.Ive ikada - sve je na mjestu - njemu se ništa neće dogoditi, a ljudima koje je postavio dodatno su osigurane guzice i popularnost im je narasla (već se vidi ali samo čekajte ankete).
    Pa tko je toliko lud da misli kako bi Sanader ovo napravio bez da je znao što slijedi?!
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh