Metro-portal.hr

objavljeno 04.01.2010. 18:42:17
KOSOR NA TRONU

Potvrđeno: Ivo Sanader stvarno izbačen iz HDZ-a!

POGLEDAJTE VIDEO: Za brisanje je glasovalo 16, protiv je bilo troje članova Predsjedništva i dvoje je bilo suzdržano

(Marko Miščević/Cropix)

Predsjedništvo HDZ-a danas je odlučilo izbrisati iz članstva dosadašnjeg počasnog predsjednika stranke Ivu Sanadera nakon njegova jučerašnjeg istupa i najave o povratku u politiku, rekla je večeras novinarima predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor nakon sjednice Predsjedništva.

"Nitko ne može otići da bi ostao, niti može ostati a da je otišao. Ja ne mogu voditi stranku tako da jedna osoba vuče konce, a druga nosi odgovornost", izjavila je Kosor.

Za brisanje je glasovalo 16, protiv je bilo troje članova Predsjedništva i dvoje je bilo suzdržano. Zbog nepopravljive štete i kršenja Statuta stranke Sanader je izbrisan iz članstva, istaknula je Kosor.

"Jutros se sastalo uže vodstvo stranke i svi smo se složili u jednom: da je HDZ-u nanesena nepopravljiva šteta, prvi put u povijesti prekršen je presedan. Nakon tog sastanka stigli su predsjednici županijskih organizacija HDZ-a te je jednoglasno zaključeno da je jučerašnji sastanak i pressica neviđeni presedan, te da je stranci nanesena velika šteta, među članove je unesena uznemirenost i paralelizam koji se vodio ovih šeset mjeseci vodio je u raskol HDZ-a", rekla je Kosor.

Komentirajući špekulacije o Sanaderovom povratku, premijerka je samo odgovorila: "O razlozima povratka morate pitati njega, a rekao ih je i jučer na pressici. Rekao je da smo trgovali teritorijem, da loše vodimo stranku i da je rezultat Andrije Hebranga na izborima bio katastrofalan".

Bivši premijer i počasni predsjednik HDZ-a Ivo Sanader u izjavi za Hinu bio je kratak: "Prihvaćam odluku Predsjedništva stranke ukoliko je to za dobrobit HDZ-a". (hina/metro-portal)

 

04.01.2010. 18:42:17
http://metro-portal.hr/sanader-izbacen-sluzbeno/29976/