« Hrvatska
objavljeno prije 15 godina i 9 mjeseci
nedodirljivi

Sanader čuva Rončevića

Oporba neka se strpi do sljedećih parlamentarnih izbora, kaže premijer

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Dragan Matić/CROPIX)
Više o

Vlada

,

Ivo Sanader

,

MUP

,

Berislav Rončević

,

oporba

Premijer Ivo Sanader odbacio je danas zahtjeve oporbe da smijeni ministra unutarnjih poslova Berislava Rončevića, ističući kako je oporba nezadovoljna Vladom u cjelini, ali da će se morati strpjeti do slijedećih parlamentarnih izbora.

"Oporba je nezadovoljna Vladom uopće, no tko valja ili ne valja rekli su birači i oporba će se morati strpjeti još tri godine i dva mjeseca, a tada ćemo učiniti sve da još četiri godine ostanu u oporbi", rekao je Sanader u Banskim dvorima nakon prijema u povodu Dana policije.

Sanader nije želio komentirati informacije o skorom izručenju Vladimira Zagorca Hrvatskoj niti tvrdnje o novim informacijama o tajnim računima na koje je sjedao novac namijenjen obrani države.

"Ne komentiramo postupke koji su u tijeku, jer bi to bilo neprimjereno izvršnoj vlasti", rekao je Sanader, a na tvrdnju Zagorčeva odvjetnika Zvonimira Hodaka da je riječ o političkom obračunu odgovara, "postoji pravosudni postupak i određena prepucavanja u kojima ne želimo sudjelovati".

Dodao je da je, kao i svi građani, zainteresiran da pobijedi pravda, te da ga zanima gdje je završio novac za obranu.

Zamoljen da pojasni najnovije zahlađenje odnosa s Uredom Predsjednika RH, Sanader je rekao kako se svaki put kad Vlada uspije u nekom međunarodnom poslu javnosti šalju obeshrabrujuće poruke.

"Kad god uspijemo u nekom međunarodnom poslu javnosti se šalju obeshrabrujuće poruke. U trenutku kada SAD, kao treća zemlja članica NATO-a, ratificira protokol o hrvatskom članstvu u NATO-u, u tom trenutku se hrvatskoj javnosti šalje poruka - ma kakvi međunarodni uspjesi, mi ćemo tek 2014. ući u EU", rekao je Sanader.

Naglasio je da će Hrvatska, po naznakama koje je dobio od lidera zemalja članica, u NATO ući već na proljeće, prije 60. obljetnice Saveza.

"Imamo sjajnu situaciju u smislu hrvatskog ugleda, afirmacije, nikad čvršćeg međunarodnog položaja, i u tom trenutku dolaze napadi na misiju pri UN-u koji su potpuno neopravdani, dolaze obeshrabrujuće poruke da ćemo tek 2014. ući u EU. Riječ je o hrvatskoj zavisti, o hrvatskom jalu i ja se više ne bih na to obazirao", rekao je Sanader.

Na opasku da je 2014. javno spomenuo jedino glavni hrvatski pregovarač Vladimir Drobnjak, a ne savjetnici predsjednika Mesića, Sanader je kazao kako Mesića nikad nije spomenuo "u kontekstu 2014."

"Predsjednik radi sa mnom i s Vladom na tome da što prije uđemo u EU, a tko je plasirao 2014. ne znam jer mi je teško bilo to s drugog kontinenta dokučiti", rekao je Sanader. (HINA)

29.09.2008. 13:50:23
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh