« Hi-tech
objavljeno prije 5 godina i 8 mjeseci
NOVOSTI

Samsung šalje 8K QLED TV u utrku

Samsungov QLED 8K s 8K AI Upscalingom dio je dugoročne vizije tvrtke prema kojoj je 8K rezolucija u prvom planu tvrtke, kao najrealističnija rezolucija zaslona na tržištu

Skupo, ali genijalno!
Skupo, ali genijalno! (Samsung)
Više o

Samsung

,

8K QLED TV

Sharp već prodaje 8K televizore u Europi, LG samo izlaže model na IFA 2018, a Samsung objavljuje cijene i vrijeme izlaska na tržište svog prvog 8K QLED TV-a.

Samsung 8K QLED TV ima dodatak u obliku kvantnog procesora koji ima za cilj povećati sliku svih ulaza na tako visoku razlučivost jer još uvijek postoji malo sadržaja u 8K rezoluciji. TV ima podršku za HDR 10 + i prema Samsungu maksimalnu vršnu svjetlinu od 4000 cd / m 2 . Televizori također sadrže Direct Full Elite tehnologiju za prilagodbu pozadinskog svjetla za poboljšanje kontrasta.

Poput svih novih modela TV-a koji tek se pojavljuju na tržištu ima poprilično visoku cijenu. Osobito za većinu naših džepova. Predložena maloprodajna cijena je za model od .....

  • 65 " (GQ65Q900) - 4.999 eura

  • 75" (GQ75Q900) - 6.999 eura

  • 85 " (GQ85Q900) - 14.999 eura

Prvi modeli TV-a stižu u prodaju tijekom listopada, a evo što o tome kažu u Samsungu:

Samsungov QLED 8K s 8K AI Upscalingom dio je dugoročne vizije tvrtke prema kojoj je 8K rezolucija u prvom planu tvrtke, kao najrealističnija rezolucija zaslona na tržištu.

„U Samsungu smo godinama neumorno radili kako bismo napredovali u industriji kada je riječ o vrhunskoj kvaliteti slike, a predstavljanje našeg QLED 8K televizora s tehnologijom poboljšanja slike na 8K razlučivost pomoću umjetne inteligencije predstavlja budućnost zaslona. Sretni smo što smo napokon Q900R predstavili svim korisnicima i sigurni smo da će doživjeti ništa manje od sjajne boje, jasnoće slike i zvuka na svim našim novim modelima koji imaju mogućnost za 8K rezoluciju.", rekao je Jongsuk Chu, viši potpredsjednik poslovne jedinice Visual Display tvrtke Samsung Electronics.

Kako bi postigao kvalitetne 8K slike, Samsung Q900R postiže realnu 8K rezoluciju koja može proizvesti 4.000 NIT vrhunske svjetlosti, što je standard koji se susreće u većini filmskih studija. Ova značajka omogućuje televizoru da prikazuje četiri puta više piksela, nego 4K UHD TV i 16 puta više piksela od punog HD TV-a. Q HDR 8K s HDR (High Dynamic Range) 10+, tehnologija koja optimizira razinu svjetline televizora i proizvodi neobuzdane boje i slike, također je ugrađena u novi Samsung QLED 8K.

Samsungova tehnologija poboljšanja slike na 8K razlučivost pomoću umjetne inteligencije dolazi s novom razinom kvalitete slike i zvuka koja je kompatibilna s 8K, bez obzira na izvornu kvalitetu ili format. Bilo da korisnik gleda sadržaj putem streaming usluge, set-top boxa, HDMI-a, USB-a ili čak mobilnog zrcaljenja („screen mirroring"), kvantni procesor 8K prepoznaje i povećava sadržaj kako bi se prikazao u 8K kvaliteti. Dodatno, Q900R ima funkciju Direct Full Array Elite za bolji kontrast i preciznu kontrolu pozadinskog osvjetljenja, te 100% Color Volume, omogućujući tako korisnicima da iskuse milijarde nijansi boja.

Usredotočujući se na učinkovitost korisnika, Q900R sadrži niz novih funkcija koje korisnicima omogućuju različito korištenje svojih televizora, uz održavanje najviše kvalitete slike i zvuka. Na primjer, televizor prepoznaje i analizira niz spojenih uređaja za zabavu, kao što su audio uređaji povezani optičkim kabelom s jednim daljinskim upravljačem, a zatim automatski prebacuje izvor slike i audio izlaz TV prijemnika zbog optimiziranog iskustva gledanja.

Lifestyle funkcije, kao što je Ambient Mode, poboljšane su kako bi korisnici mogli savršeno uklopiti televizor u prostor, prikazujući prekrasne slike, vrijeme, vijesti i još mnogo toga na zaslonu. One Invisible Connection, koji dolazi stadnardno u veličini 5 metara, uključuje optički kabel i napajanje u jednom kabelu, dajući tako korisnicima veću slobodu odlučivanja gdje i kako postaviti televizor. Pametna poboljšanja, kao što je SmartThings, dodatno doprinose Q900R televizoru jer tako korisnici imaju veći pristup informacijama koje im olakšavaju život, a Univerzalni vodič im daje personalizirane preporuke kako bi lakše pronašli OTT sadržaj i sadržaj koji se emitira uživo na TV-u.

>> Pratite vijesti iz Hi Tech rubrike na Facebook stranici Hi Tech by Metro Portal >>

Piše: Sanja Ledinek
10.09.2018. 10:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh