« Hi-tech
objavljeno prije 4 godine i 9 mjeseci
NOVOSTI

Samsung Onyx Cinema LED zaslon, prvi svjetski LED kino zaslon s DCI certifikatom

Samsung nastavlja preoblikovati kino doživljaj u Europi i diljem svijeta s Onyx Cinema LED zaslonom

Samsung Onyx Cinema
Samsung Onyx Cinema (Samsung)
Više o

Samsung

,

Samsung Onyx

Samsung Cinema zaslon dosada je postavljen na 39 globalnih destinacija, od kojih je sedam u Europi, a 14 novih će se postaviti do kraja 2019. godine. Trenutno dostupan u tri veličine (5 metara, 10 metara i 14 metara), Samsung Onyx Cinema LED zaslon pruža vizualnu kvalitetu, tehničke performanse i pouzdanost izvan tradicionalnih operacija baziranih na projektorima. Uz 4K modeli koji je certificiran od strane DCI kao prvi svjetski LED kino zaslon, Samsung Onyx zaslon donosi visoku kvalitetu i visoku dinamičnost (HDR) slike na velikom ekranu za zadivljujući i živopisan sadržaj.

„Izuzetno smo ponosni na našu najnoviju inovaciju i Samsung Onyx tehnologiju. S Onyx Cinema LED zaslonom, korisnici će moći uživati u pojačanom doživljaju gledanja uz kvalitetu slike svjetske klase, poboljšani omjer kontrasta i dublje crne boje. Posvećeni smo pružanju najboljeg korisničkog iskustva s bogatijim sadržajima koji će korisnike uroniti u svaku scenu.", rekao je Seog-gi Kim, izvršni potpredsjednik tvrtke Visual Electronics u tvrtki Samsung Electronics.

Onyx sada i diljem Europe

Samsung je najavio postavljanje najnovijeg kino zaslona na četiri nove lokacije u Europi. Čak dva zaslona bit će postavljena u Odeon Multicines u Španjolskoj. Plaza de Armas (Sevilla) bit će prva lokacija koja će se otvoriti u rujnu 2019. s 10-metarskim zaslonom, nakon čega slijedi lokacija CC San Vicente (Alicante) s prvim 14-metarskim zaslonom u Europi, koja će svoja vrata otvoriti do listopada, a instaliran je prvi zaslon od 14 metara u Europi.

Također, postavljanje prvog 10-metarskog zaslona u Velikoj Britaniji i Irskoj započet će u rujnu 2019. godine, dok će prvi 5-metarski Onyx Cinema LED zaslon u Rumunjskoj biti postavljen do kraja 2019. godine.

Samsung u glavnoj ulozi

Samsung Onyx tehnologija donosi najbolje od vizualnih inovacija u kino industriju. Kao vodeća svjetska tvrtka za digitalna rješenja, Samsung svoje zaslone oprema vodećim komponentama koje rade bez problema i pružaju korisnicima poboljšano iskustvo gledanja na globalnoj razini.

Inspiriran istoimenim dragim kamenom, Samsung Onyx aludira na sposobnost prikaza kino sadržaja s istinskim, dubokim i realističnim crnim bojama. U kombinaciji s povećanim omjerom kontrasta i specijaliziranim postavkama niskih sivih tonova, ovaj zaslon prikazuje svjetliji bogatiji sadržaj uz koji se gledatelji osjećaju kao dio svake scene.

Uz to, tvrtka Samsung drži svoju lidersku poziciju, mjereno prema prodaji, već desetu godinu za redom. Prema podacima koje je nedavno objavio IHS Markit, vodeći pružatelj podataka o tržištu digitalnog oglašavanja, Samsung je vodeći brend u ovoj industriji još od 2009. godine. Prema izvještaju IHS Technology o praćenju tržišta javnih ekrana - "Public Displays Market Tracker", Samsung je imao 25,8 posto globalnog tržišta digitalnog oglašavanja u 2019. godini.

Piše: Sanja Ledinek
02.07.2019. 09:29:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh