« Hi-tech
objavljeno prije 5 godina i 7 mjeseci
NEMA VIŠE STAGNACIJE

Samsung mijenja poslovnu politiku u mobilnom segmentu

Samsung namjerava smanjiti broj uređaja u srednjem segment tržišta niže platne moći, odnosno u potpunosti ugasiti J liniju pametnih telefona

Samsung uvodi promjene
Samsung uvodi promjene (Sanja Ledinek)
Više o

Samsung

,

mobilni telefoni

,

poslovna politika

U proteklih više od 10 godina, Samsungovi pametni telefoni postigli su veliki uspjeh. Međutim, Kineski proizvođači vrše snažan pritisak i južnokorejska korporacija je odlučila uvelike promijeniti poslovnu politiku u mobilnom segmentu.

Prema korejskom izdanju ETNews, Samsung namjerava smanjiti broj uređaja u srednjem segment tržišta niže platne moći, odnosno u potpunosti ugasiti „J „ liniju pametnih telefona. Mislimo da je to mudra odluka jer kineska konkurencija vrlo brzo reagira na trendove i sukladno tome nude kupcima znatno više za isti novac. Ukratko, nakon niza godina, Samsung je izgubio u najnižoj klasi uređaja. Proizvođači iz Kine jednostavnu su postali prejaki.

Međutim, Samsung jača Galaxy A srednji viši segment. Još unazad 2-3 godine uređaji ove skupine imali su prilično veliku tehnološku prednost nad konkurencijom. Ponukani uspjehom malo su se uspavali , dok je primjerice Huawei počeo agresivno napadati tržište svojim Honor brendom. Sada im dišu za vratom i Samsung više ne namjerava pasivno pratiti razvoj događaja, već i djelovati.

Planiraju dodavati Galaxy A modelima ekskluzivne funkcije i tehnološke inovacije koje tek dolaze u premium segment kako bi ih poslije maksimalno optimizirane implementirali u top modele. To je ogromna promjena. Prisjetimo se samo koliko im je trebalo da postave dvostruke kamere na cijenom jeftinije uređaje od S i Note klase.

Samsung već sada pokazuju kraj stagnacije

Prve rezultate nove politike poslovanja već smo vidjeli predstavljanjem Galaxy A7 (2018). Također, 11. listopada, svoj debi trebao bi imati Galaxy A9 Star Pro, pogonjen Snapdragon 710 čipsetom. Dolazi opremljen s 4 kamere vertikalno posložene u gornjem kutu.

No, Samsung planira i na drugim područjima djelovati kako bi zadržali svoju poziciju. Galaxy S10 jubilarni model za koji su očekivanja ogromna vjerojatno će biti opremljen vrhunskim komponentama i biti ponuđen u 3 ili 4 varijante kako bi pokrili različite dubine džepova. Dolazi i prvi model s sklopivom dizajnom i fleksibilnim zaslonom. Prema direktoru mobilnog odjela za Samsung, Koh DJ, kompanija planira objaviti uređaj do kraja 2018. Eto, za Galaxy brend, nadolazeći mjeseci obećavaju da će biti vrlo uzbudljivi. 

>> Pratite vijesti iz Hi Tech rubrike na Facebook stranici Hi Tech by Metro Portal >>

Piše: Sanja Ledinek
24.09.2018. 09:31:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh