« Hi-tech
objavljeno prije 13 godina i 10 mjeseci
GALAXY TAB

Samsung i Google udružili snage protiv Appleovog iPada

POGLEDAJTE VIDEO - Appleovom iPadu stiže opaka konkurencija nakon što je Samsung predstavio svoj vlastiti uređaj, a glasine kažu da će koštati upola manje

Fotografija vijesti
Više o

Google

,

Apple

,

konkurencija

,

iPad

,

rekordna kolona

Samsung Galaxy Tab sa ekranom osjetljivim na dodir manji je od iPada, ali je jednak Appleovom uređaju u svim ostalim funkcijama. Detalji sugeriraju da su neki aspekti SGT-a čak i sofisticiraniji od Appleovog uređaja. U isto vrijeme Apple se suočava s konkurencijom drugih tehnoloških giganta koji na tržištu pokušavaju predstaviti svoje verzije tableta.

iPad je bio fenomenalan uspjeh, a u prvih 80 dana prodalo se 3 milijuna komada unatoč početnoj visokoj cijeni od skoro 700 dolara. Premda službene cijene za SGT još nisu objavljenje, iz kompanije sugeriraju da će biti samo 320 dolara.

>> Najveće zamjerke iPadu

Detalji oko Galaxy Taba objavljeni su danas na IFA sajmu tehnologije u Berlinu. Uređaj koristi sve popularniji Android OS, koji predstavlja ozbiljan izazov Appleovoj tehnologiji.  

Duncan Bell, urednik T3 magazina objašnjava: ˝SGT podržava Flash, posjeduje kamere i sprijeda i straga, te s laganim pristupom internetu i mnogim aplikacijama, ovaj uređaj nadmađuje iPad u mnogim sferama. Moja jedina kritika jest vijek baterije i veličina ekrana. Kamere i Flash video znači da će baterija trajati kraće nego kod iPada. Ekran Galaxyja od 17 cm nije mali ali možda će nedostajati mjesta prilikom surfanja i gledanja filmova.˝

03.09.2010. 14:50:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh