« Hi-tech
objavljeno prije 1 mjesec i 1 dan
CIFRA!

Samsung Display ulaže 11 milijardi dolara u modernizaciju

Samsung Display, odjel Samsung Electronicsa, namjerava do 2025. potrošiti 10.000 milijardi wona na postrojenja, a ostatak na istraživanje i razvoj za proizvodnju naprednijih zaslona

Modernizacija u svim segmentima
Modernizacija u svim segmentima (Samsung)
Više o

Samsung Display

,

Samsung televizori

Samsung Display najavio je 13.100 milijardu wona (11 milijardi dolara) ulaganja u postrojenja i istraživanje kako bi modernizirao proizvodnju i pronašao rješenje za prekomjernu opskrbu, povezanu sa slabom potražnjom za pametnim telefonima i televizorima.

Samsung Display, odjel Samsung Electronicsa, namjerava do 2025. potrošiti 10.000 milijardi wona na postrojenja, a ostatak na istraživanje i razvoj za proizvodnju naprednijih zaslona.

Najava investicija vremenski se poklopila s problemima južnokorejskih proizvođača zaslona zbog sporije potražnje za zaslonima za televizore i pametne telefone, baziranim na tehnologiji tekućih kristala (LCD).

Dodatno ih tišti i sve žešća kineska konkurencija i prijelaz glavnih klijenata na zaslone s diodama koje emitiraju organsko svjetlo (OLED).

Samsung Displayevo ulaganje bit će usmjereno u prenamjenu jedne od linija za proizvodnju LCD zaslona u postrojenje za masovnu proizvodnju naprednijih zaslona baziranih na tehnologiji „kvantne točke", navodi se u priopćenju.

13.10.2019. 17:15:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh