« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 8 godina i 2 mjeseca
ISPROBAJTE

Samo čaša vode više dnevno radi čuda!

Jedna od najčešćih novogodišnjih odluka u zadnje vrijeme je - pit ću više vode, što pokazuje da su ljudi osvijestili potrebu za ovom blagotvornom tekućinom

Već će jedna čaša vode dnevno više napraviti razliku
Već će jedna čaša vode dnevno više napraviti razliku (FreeDigitalPhotos)
Više o

voda

,

koristi

,

pijenje vode

,

dnevni unos vode

Voda je nužna za život, to je jasno svima, no unatoč toj činjenici prilično zanemarujemo dnevni unos vode i rijetko razmišljamo o blagodatima koje na taj način propuštamo.

Znanstvenici su otkrili da ako pijete samo jedan posto više vode dnevno - da, samo jedan posto - smanjujete razine kalorija, šećera, natrija i kolesterola koje ćete unositi u organizam. Oni koji su počeli piti samo jednu čašu vode više ubrzo su uočili promjene.

Kao što je objavljeno u časopisu Journal of Human Nutrition and Dietetics znanstvenici su analizirali podatke o konzumaciji više od 18.300 odraslih osoba. Jedan od znanstvenika, Ruopeng An, otkrio je da prosječna odrasla osoba konzumira 4,2 čaše obične vode dnevno (čaj i kava nisu uračunati).

To je zapravo više od 30% njihovog cjelokupnog dnevnog unosa vode kada se uračunaju druga pića i hrana koja sadrže vodu.

Samo jedan posto više unosa vode dnevno rezultirao je time da su ispitanici jeli 8.58 manje kalorija, 0.74 grama manje šećera, 9,8 miligrama natrija manje i 0.88 grama manje kolesterola. To je samo za jedan posto, a kada to prebacite na cijelu čašu, brojke se značajno povećaju.

Stoga, ako ste žedni - popijte veliku čašu vode. Isto napravite i ako ste gladni, jer vrlo često žeđ izgleda kao glad ...

07.03.2016. 11:23:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh