« Nogomet
objavljeno prije 13 godina i 6 mjeseci
NAJKAPETAN

Sammir nogometaš godine prema anketi tportala

Među nogometnim kapetanima svih klubova Prve hrvatske nogometne lige najviše simatija pokupio je Dinamov Jorge Sammir Campos

Sammir
Sammir (Ranko Šuvar/CROPIX)

Igrač Dinama Jorge Sammir Cruz Campos proglašen je najboljim nogometašem godine u anketi koju je po osmi puta tportal.hr proveo među nogometnim kapetanima svih klubova Prve hrvatske nogometne lige. Sammir je od mogućih 160 osvojio 132 boda, dok je prvi pratitelj bio igrač Hajduka Senijad Ibričić sa 82 boda.

Svaki kapetan izabrao je pet igrača za koje smatra da su u protekloj godini pokazali najviše na terenu. Prvom, odnosno najboljem, dodjeljivali su po deset, a petom po dva boda. Prije Sammira, u tportalovoj su anketi naslov najboljeg osvajali Tomo Erceg, Niko Kranjčar, Eduardo Da Silva (kojemu je ta titula pripala dvije godine zaredom) Luka Modrić, Mario Mandžukić i Ermin Zec. Mladi igrač Dinama, rođen 1987. godine u Itabuni u Brazilu, titulu najboljeg igrača Prve HNL ponio je sasvim zasluženo. Njegova momčad je na prvom mjestu nakon jesenskog dijela Prve HNL, a on je u tome sudjelovao s deset pogodaka.

Najavljeno današnje dodjeljivanje nagrade je otkazano jer je Sammir već otputovao u Brazil nakon ispadanja Dinama iz Europske lige. (hina/metro-portal)

16.12.2010. 12:25:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh