« Nogomet
objavljeno prije 13 godina i 6 mjeseci
LOŠA SREĆA

Unatoč dobroj igri Dinamo ostao bez "europskog proljeća"

Dinamu je za plasman u drugi krug Europske lige trebala pobjeda.

Tuga igrača Dinama
Tuga igrača Dinama (Cropix)
Više o

Dinamo

,

UEFA

,

PAOK

U susretu posljednjeg, šestog kola D skupine Europske lige Dinamo je na stadionu Maksimir pred 25.000 gledatelja izgubio od grčkog PAOK-a 0:1 i još jednom ostao bez 'europskog proljeća'. Pogodak odluke zabio je Salpingidis u 60. minuti.

Snovi igrača i navijača Dinama o 'europskom proljeću' još će malo pričekati. Niti nakon 40 godina iščekivanja 'modri' nisu uspjeli prezimiti u nekom od europskih kupova. Dinamu je ovoga puta trebala 'tek' domaća pobjeda protiv trećeplasiranog sastava grčkog prvenstva. No usprkos silnoj dominaciji i nekoliko prilika niti ovoga puta nije se uspjelo. Grci su iz jedine prave akcije zabili gol i stigli do tri boda.

 

Nekoliko sati prije početka utakmice bilo je upitno hoće li se zbog vremenskih uvjeta i zaleđenog travnjaka uopće igrati. No, u Dinamu su sve učinili kako bi osposobili teren. Danas su specijalnim gnojivom zagrijali teren, a potom ga ponovo prekrili. Tijekom posljednje kontrole sudac utakmice i delegat su bili iznimno zadovoljni učinjenim i utakmica se mogla održati.

 

U gotovo neregularnim uvjetima bilo je teško očekivati lepršavu i kombinatornu igru. Stoga se Dinamo odlučio na preskakivanje i dugačke lopte na Beqiraja. Umjesto 'juriša' Vahid Halilhodžić je pokušao strpljivom igrom lomiti suparnika koji se veći dio poluvremena branio sa svih jedanaest igrača na svojoj polovini. U šahovskom nadmudrivanju Dinamo je u prvom poluvremenu bio apsolutno bolji. Dominirao je, imao je više loptu u nogama, te stvorio nekoliko izglednih prilika.

Prvu opasnost pred grčkim vratima vidjeli smo u 19. minuti kada je Badelj s desnog ruba kaznenog prostora oštro pucao, no Chalkias je bio dobro postavljen. U 27. minuti Cufre je ubacio loptu u kazneni prostor gdje je Chalkias odbio loptu, no Tomečak je loše reagirao na odbijanac. Možda i najbolju priliku hrvatski prvak je imao u 30. minuti kada je Contreras s gol crte zaustavio Tonelov udarac nakon ubačaja iz kornera. U 42. minuti Sammir je imao priliku iz slobodnog udarca sa dvadesetak metara, no uzdrmao je vratnicu.

 

Dinamo je nastavio s pritiskom i na otvaranju drugog poluvremena, a već u 58. minuti u igru je ušao još jedan napadač Rukavina. Nažalost, dvije minute kasnije Grci su brzom kontrom u tri poteza izigrali domaću obranu i Salpingidis je ušao u kazneni prostor i prizemnim udarcem svladao Kelavu. Svjestan kako više nema što čekati Dinamov strateg je u 67. minuti u igru uveo trećeg napadača Čeha Miroslava Slepičku, a 15 minuta prije kraja utakmice ušao je i četvrti napadač Andrej Kramarić. No 'modri' do kraja utakmice nisu stvorili niti jednu pravu priliku i Grci su zadržali prednost.

REZULTATI:

DINAMO - PAOK 0:1 (Salpingidis 60)

Club Brugge - Villarreal 1:2 (Kouemaha 28 / Rossi 30, 34-11m)

LJESTVICA:

1. Villarreal  6 4 0 2 8:5 12
2. PAOK 6 3 2 1 5:3 11
3. DINAMO 6 2 1 3 4:5 7
4. Club Brugge 6 0 3 2 3:6 3
15.12.2010. 21:55:43
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh