« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 7 godina i 6 mjeseci
SAVJETI

Sagorite višak masnoća vježbanjem

Vježbajte i vježbajte ...
Vježbajte i vježbajte ... (Shutterstock)
Više o

vježbanje

,

savjeti

,

sagorijevanje masnoća

Činjenica je da se tijekom vježbe kao izvor energije ne koriste samo masnoće. Uz masne jastučiće, tijelo koristi i ugljikohidrate, kreatin fosfat i POZOR...

... čak i aminokiseline. Stanimo malo! Ako vam ova riječ trenutno ne govori puno, kroz minutu ćete skakati od veselja jer vam je danas ušla u uho.

Ono za što smo radili satima i satima možemo uništiti u samo nekoliko treninga.

Razgranate aminokiseline, poznatije kao BCAA (Branched-Chain Amino Acids) su sastavni materijal naših mišića. S obzirom na to da ih tijelo ne može proizvoditi samo, u slučaju da ih trena a ne dobiva ih dovoljno kroz prehranu, uzima ih točno tamo gdje nam najmanje paše.

Tako je! Organizam za neometano djelovanje i dovoljan izvor energije razgrađuje mišiće i na taj se način opskrbljuje nužno potrebnim aminokiselinama (BCAA). To znači da uništavamo ono za što smo radili satima.

Još je gore to što zbog nižeg udjela mišića tijekom mirovanja trošimo manje kalorija, zbog čega se pojavljuju "nagrade" koje sam spomenuo na početku; veći udio masnoća, umor, loš osjećaj...

Pitanje za 1.000.000 kuna.

I sad, glavno pitanje - kako to izbjeći i postići željene rezultate?

Kako bismo u svemu uspjeli i postigli željeni napredak, pametno je da tijelo jednim jednostavnim trikom pripremimo na sve napore. Prije i tijekom vježbe preporučljivo je konzumirati aminokiseline (BCAA) u čim čišćem i jednostavnijem obliku jer one zaobilaze jetru i odlaze direktno u krvotok, tako da su neovisno o intenzitetu uvijek pristupačne i da ih tijelo bez problema može koristiti za energiju.

Ono u što ulažem puno vremena i energije volim imati na sigurnom, a vi?

Na ovaj način brinemo da su zasluženi mišići sigurni, a naše tijelo od treninga do treninga sve čvršće i sve ljepše oblikovano.

Ne samo čvrsto tijelo, nego i niži udio masnoće - to je vjerojatno ono što želite. Ako je vaš odgovor da, imam super vijest za vas.

Osim zaštite mišića, aminokiseline (BCAA) brinu za još jednu fantastičnu stvar. Istraživanja pokazuju da česta konzumacija razgranatih aminokiselina, prije svega leucina, aktivira receptore pod nazivom PPARs, koji pospješuju uporabu suvišnih masnoća i sprečavaju njihovo taloženje.

Siguran sam da imate dobar osjećaj kakvo značenje imaju ta četiri slova; (B C A A) za vaš napredak i siguran sam da vas zanima kako ćete ih konzumirati već tijekom sljedećeg treninga.

Sve savjete pročitajte na portalu FitTijelo.com

04.11.2016. 15:04:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh