« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 2 mjeseca
NJIHOVI INTERESI

SAD vjeruje da u Kirgistanu vlada i dalje drži vlast

Washington sa zabrinutošću prati nemire u zemlji u kojoj je smještena ključna američka zrakoplovna baza za podršku snagama u Afganistanu

(Wikipedia)
Više o

State Department

,

Philip Crowley

,

Kirgistan neredi

,

Kirgistan oporba

,

Kirgistan SAD

Sjedinjene Države vjeruju da je kirgistanska vlada još na vlasti unatoč tvrdnjama oporbe da je podnijela ostavku, o čemu je izvijestila ruska agencija RIA, rekao je u srijedu glasnogovornik State Departmenta.

"Mi i dalje mislimo da vlada ostaje na vlasti", rekao je glasnogovornik Philip Crowley, dodajući kako SAD nema informacija koje bi poduprle izvješća da je oporba preuzela nadzor.

Agencija RIA izvijestila je da je oporba preuzela vlast te da je predsjednik Kurmanbek Bakijev napustio glavni grad Biškek.

Washington sa zabrinutošću prati političke nemire u Kirgistanu, zemlji u kojoj je smještena ključna američka zrakoplovna baza za podršku snagama u Afganistanu.

Nemiri u Kirgistanu traju od početka ožujka, potaknuti raširenim siromaštvom, rastom cijena i korupcijom, a oporba je objavila da je najmanje 100 osoba je ubijeno u srijedu u sukobima u Biškeku. (hina/metro-portal)

07.04.2010. 23:56:09
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh