« Svijet
objavljeno prije 13 godina i 3 mjeseca
ČAK 90 POSTO

SAD: Većina osoba s prezimenom Washington su Afroamerikanci

Ime Georgea Washingtona neodvojivo je od Amerike, ne samo zbog nacionalne povijesti, već i zbog toga što je njegovim imenom nazvano nebrojeno ulica, zgrada, gradova i ... ljudi

Fotografija vijesti
Više o

Washington

,

afroamerikanci

,

prezime

Ogromna većina osoba koje nose prezime Washington su Afroamerikanci. Tijekom prošlog popisa stanovništva u SAD-u je bilo 163,036 osoba s prezimenom Washington, a čak 90 posto njih su crnci, prenosi Hina. George Washington rođen je na današnji dan, 22. veljače 1732. godine.

Priča o tomu na koji je način Washington postalo "najcrnje prezime" počinje pričom o ropstvu i američkom Građanskom ratu, nakon kojega su svi crnci dobili pravo na dignitet vlastita prezimena. Nakon toga su, prepostavljaju povjesničari, brojni crni robovi, pošto su postali slobodni, odabrali upravo prezime Washington. George Washington, prozvan "ocem nacije" u to je vrijeme, iako mrtav već 60 godina, uživao veliko poštovanje i bilo je dobro poznato da je oslobodio svoje robove.

Drugo "najcrnje" američko prezime je Jefferson sa 75 posto, ali je zanimljivo je da je među Linconima samo 14 posto Afroamerikanaca.

22.02.2011. 10:14:04
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh