« Svijet
objavljeno prije 13 godina i 10 mjeseci
NOVI ZAKON SPREMAN

SAD ulaže 600 milijuna dolara u sigurnost na granici s Meksikom

Novi zakon o sigurnosti će se financirati vizama skupljim za 2,000 dolara koje se izdaju stranim tvrtkama čiji stručnjaci dolaze u SAD radi privremenog posla

Zid na granici između SAD-a i Meksika
Zid na granici između SAD-a i Meksika (Getty Images)
Više o

SAD

,

Meksiko

,

zakon

,

državna granica

,

vize

Američki Kongres odobrio je u četvrtak nacrt zakona, vrijedan 600 milijuna dolara, kojim će se ojačati sigurnost na granici s Meksikom. Zakon, koji još treba potpisati predsjednik Barack Obama, predviđa raspoređivanje dodatnih 1,500 policajaca i uporabu još većeg broja bespilotnih letjelica uz američko-meksičku granicu dugu 3,100 kilometara. Njegova je svrha poboljšati nadzor nad ilegalnim useljenicima i krijumčarenjem droge iz Meksika.

Senat je prekinuo šestotjedni odmor kako bi odobrio te mjere, u nazočnosti tek dvoje senatora, zahvaljujući postupku takozvanoga jednoglasnog prihvaćanja koji se primjenjuje u glasovanju o pitanjima koja nisu prijeporna.

Predstavnički dom odobrio je dokument u utorak, također na iznimno kratkoj sjednici. Zakon će se financirati zahvaljujući vizama skupljim za 2,000 dolara koje se izdaju stranim tvrtkama što svoje stručnjake šalju u SAD radi privremenog posla. Taj dio zakona naišao je na kritiku u Indiji, zemlji čije tvrtke svake godine u SAD šalju tisuće stručnjaka - inženjera i programera koji rade kod svojih klijenata. (hina/metro-portal)

12.08.2010. 20:35:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh