« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 5 mjeseci
NOVE SANKCIJE

SAD skuplja saveznike za izvršavanje pritiska na Iran

Državna tajnica Hillary Clinton izjavila da će SAD nastaviti svoj dvostruki pristup kao način za promjenu politike Teherana

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

SAD

,

Hillary Clinton

,

sankcije

,

iranski nuklearni program

Sjedinjene Države priopćile su u ponedjeljak da su počele razmatrati s drugim zemljama nove sankcije protiv Irana kako bi pokušali prisiliti Teheran da zaustavi svoj nuklearni program.

"Već smo počeli razgovarati s našim partnerima i zemljama koje slično razmišljaju o pritisku i sankcijama", rekla je američka državna tajnica Hillary Clinton na zajedničkoj konferenciji za novinare s katarskim premijerom šeikom Hamadom bin Jasimom al-Tanijem.

"Naš je cilj izvršiti pritisak, posebice na Revolucionarnu gardu, ali s tim da ne otežamo još više život običnim ljudima, koji zaslužuju bolje od onog što sada imaju", kazala je.

Clinton je izjavila da će SAD, koji optužuje Iran da želi razviti nuklearno oružje, nastaviti svoj dvostruki pristup - tražiti okončanje nuklearnog programa kroz pregovore, a u isto vrijeme razmatrati i sankcije kao način za promjenu politike Teherana. (hina/metro-portal)

04.01.2010. 21:34:23
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh