« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 5 mjeseci
VUK JEREMIĆ:

Srbija nije imala izbora pri podnošenju protutužbe za genocid

Srbija je učinila sve da do takvog razvoja događaja ne dođe, ali na drugoj strani nije imala partnera za odustajanje od tužbe, kaže Jeremić

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Arhiva)
Više o

Srbija

,

Haaški sud

,

Vuk Jeremić

,

tužba za genocid

,

protutužba

Srbijanski ministar vanjskih poslova Vuk Jeremić u ponedjeljak je potvrdio da je Srbija Međunarodnom sudu pravde u Den Haagu podnijela protutužbu protiv Hrvatske za genocid, te dodao kako nije imala drugog izbora.

Jeremić je, u izjavi koju prenose beogradski mediji, kazao kako je Srbija učinila sve što je mogla da do takvog razvoja događaja ne dođe, ali da na drugoj strani nije imala partnera za odustajanje od tužbe.

Šef srbijanske diplomacije kazao je kako je želja Srbije da, unatoč tome što sada ulazi u novu fazu odnosa s Hrvatskom koja podrazumijeva sudski proces, s tom zemljom surađuje na europskim integracijama te da u regiji vlada mir i stabilnost.

Pravni zastupnici Srbije u ponedjeljak su Međunarodnom sudu pravde u Den Haagu (ICJ) podnijeli tužbu protiv Republike Hrvatske za genocid nad Srbima tijekom rata od 1991. do 1995.

Srbijanska je vlada time uzvratila na tužbu Hrvatske protiv Srbije za genocid od 1991. do 1995., podnešenu u srpnju 1999., za koju se ICJ 18. studenoga 2008. proglasio nadležnim. (hina/metro-portal)

04.01.2010. 21:50:38
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh