« Svijet
objavljeno prije 10 godina i 2 mjeseca
IGRICE

SAD prijete Rusiji i nude pomoć Ukrajini

SAD poručuju Ukrajini da bi im mogli dati svu financijsku potporu koja joj bude potrebna kako bi njezinu krizom pogođenom gospodarstvu pomogle da se oporavi

Obama prijeti i nudi pomoć
Obama prijeti i nudi pomoć (Arhiva)
Više o

SAD

,

Barack Obama

,

Ukrajina

,

Rusija

,

John Kerry

Američki državni tajnik John Kerry putuje u Kijev kako bi dao podršku ukrajinskoj vlasti u Kijevu dok Rusija zauzima Krim. Obamina administracija zaprijetila je Rusiji sankcijama i to:zamrzavanjem imovine, zabranom izdavanja viza i bankarskim sankcijama. 

Predsjednik Barack Obama tijekom vikenda je kontaktirao nekoliko prekomorskih vođa uključujući i njemačku kancelarku Angelu Merkel i britanskog premijera Davida Camerona. Razgovarali su o tome kako odgovoriti Rusiji zbog pokušavanja zauzimanja Krima.

Inače, ruski predsjednik Vladimir Putin prihvatio je njemački prijedlog za misiju za utvrđivanje činjenica kako bi se smanjile posljedice krize u Ukrajini.

Američki ministar financija Jack Lew, koji je pozvao Kijev da zatraži pomoć od Međunarodnog monetarnog fonda, rekao je da bi Washington mogao pružiti pomoć ili kroz bilateralne programe ili veće međunarodne institucije.

'Sjedinjene Države spremne su raditi s bilateralnim i multilateralnim partnerima kako bi Ukrajini pružile svu pomoć koja joj bude potrebna', rekao je Lew dodajući da Washington 's velikom zabrinutošću' prati situaciju u Ukrajini nakon ruske intervencije na području Krima.

03.03.2014. 08:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh