« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 3 mjeseca
POZITIVAN KORAK

SAD pozdravljaju opatijski susret Tadića i Josipovića

Neimenovani dužnosnik State Departmenta istaknuo je da Washington podupire suradnju Srbije i Hrvatske

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Željko Šop/CROPIX)
Više o

SAD

,

Srbija

,

Boris Tadić

,

Hrvatska

,

State Department

,

Ivo Josipović

Sjedinjene Države u četvrtak su pozdravile jučerašnji neformalni sastanak predsjednika Hrvatske i Srbije Ive Josipovića i Borisa Tadića u Opatiji, kao "pozitivan korak" prema poboljšanju odnosa dviju zemalja.

"Sastanak između predsjednika Tadića i Josipovića je pozitivan korak prema poboljšanju odnosa između Srbije i Hrvatske", izjavio je za Hinu dužnosnik State Departmenta. On je istaknuo potporu Washingtona suradnji i dobrosusjedskim odnosima u regiji.

"Sjedinjene Države nastavljaju podupirati unaprijeđenje regionalne suradnje i dobrosusjedskih odnosa među svim državama u jugoistočnoj Europi", rekao je dužnosnik State Departmenta, koji je tražio da ostane neimenovan. Američki mediji u četvrtak su prenijeli agencijska izvješća o sastanku održanom u srijedu u Opatiji, na kojem su Josipović i Tadić pokazali spremnost dviju zemalja za obnovu dijaloga na najvišoj razini.

U izvješćima se ističe da su razgovarali o mogućnosti povlačenja tužbi za genocid, koje su Hrvatska i Srbija podigle pred Međunarodnim sudom pravde (ICJ) u Haagu. Također se najavljuje da će se Josipović i Tadić ponovo susresti u subotu u Bruxellesu, na Europskom forumu. (hina/metro-portal)

25.03.2010. 21:47:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh