« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 3 mjeseca
SVE NA VIDJELO

Povjerenstvo za sukob interesa traži Kajinovo očitovanje

Na listi za očitovanja našli su se i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, kao i istarski župan Ivan Jakovčić

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Goran Sebelić/CROPIX)
Više o

Milan Bandić

,

Ivan Jakovčić

,

Damir Kajin

,

Povjerenstvo za sukob interesa

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa dužnosnika danas je zatražilo očitovanje IDS-ova saborskog zastupnika Damira Kajina i labinskog gradonačelnika Tulia Demetlike na prijavu da su sudjelovali u protuzakonitoj prodaji kuće u Rapcu Kajinovu vozaču Borisu Čekadi ispod cijene.

Adriano Kiršić u prijavi tvrdi da je dvokatnica s dva apartmana u centru Rapca, vlasništvo Grada Labina, Čekadi prodana za svega 47 tisuća eura te da je čitav posao "proveo Kajin preko Demetlike". Očitovanje je zatraženo i od zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, koji je prijavljen zbog odluke na temelju koje će bivšim nogometašima Dinama Grad Zagreb mjesečno isplaćivati ukupno 100.000 kuna, kao i očitovanje o prijavi da je putem lista Zagreb.hr iz gradskog proračuna financirao vlastitu predsjedničku kampanju.

Povjerenstvo će Državnom odvjetništvu RH proslijediti prijavu koja istarskog župana Ivana Jakovčića tereti da je kupnjom vatrogasnih vozila za istarske vatrogasce po županijskom, umjesto po državnom programu, oštetio županijski i proračune istarskih gradova. Prijavitelj Damir Radnić iz Pule tvrdi da su kupljena vozila marke Iveco za ukupno 70,6 milijuna kuna, a da bi po državnom programu, po kojem su nabavljana Mercedesova vozila, isti broj vozila koštao nešto manje od 33,5 milijuna kuna. (hina/metro-portal)

25.03.2010. 21:10:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh