« Spektakli
objavljeno prije 12 godina i 9 mjeseci
GAME OF THRONES

Sad je službeno: Igra prijestolja snima se u Dubrovniku

Riječ je o drugoj sezoni vrlo popularne ekranizacije fantastičnih romana "Pjesma leda i vatre" američkog autora Georgea R. R. Martina

Fotografija vijesti
Više o

Dubrovnik

,

Igra prijestolja

,

Game of Thrones

Iako se o tome već mjesecima šuška po različitim internetskim portalima i forumima, tek je danas Hrvatski audiovizualni centar i službeno objavio da će se druga sezona popularnog fantasy serijala „Igra prijestolja" u rujnu i listopadu snimati u Dubrovniku, prenosi Hina.

Prva sezona serijala snimana je u Sjevernoj Irskoj i na Malti, dok će se druga sezona snimati u Belfastu, na Islandu, te u Hrvatskoj, u Dubrovniku, ističe se u priopćenju.

Na snimanju, koje će se odvijati na nekoliko gradskih lokacija - tvrđavama Minčeta, Bokor i Lovrijenac, na otoku Lokrumu te na ulazu u Grad, bit će angažiran velik broj hrvatskih filmskih profesionalaca te više od tisuću statista.

Riječ je o vrlo popularnoj ekranizaciji serije fantastičnih romana "Pjesma leda i vatre" američkog autora Georgea R. R. Martina, za čiji su nastanak zaslužni producenti i scenaristi David Benioff i D. B. Weiss. Serija je na internetskom portalu IMBD.com ocijenjena iznimno visokom ocjenom 9.5 i ima brojne poklonike širom svijeta. 

Radnja se događa u "Sedam kraljevina" a prati nasilne borbe za "željezno prijestolje". U središtu prve sezone bila je plemićka obitelj koja vlada sjeverom, patrijarh lord Eddard 'Ned' Stark (Sean Bean, poznat po ulozi Boromira u "Gospodaru prstenova"), njegova žena Catelyn (Michelle Fairley), te njihova djeca Robb (Richard Madden), Sansa (Sophie Turner), Arya (Maisie Williams), Bran (Isaac Hempstead Wright) i Rickon (Art Parkinson). Osim Starkovih, tu je i obitelj Lannister koja krije mnoge tajne i čiji će planovi za kontrolu prijestolja uništiti krhki mir u zemlji.

24.08.2011. 12:41:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh