« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 11 mjeseci
NEMA ŠTEDNJE

SAD će potrošiti 649 milijardi dolara za obranu u 2012.

Bez obzira na proračunski deficit SAD-a od 1,4 bilijuna dolara, iznos budžeta za obranu povečan je za čak 17 milijardi

Više o

Pentagon

,

kongres SAD-a

Sjedinjene Američke Države u sljedećoj će godini potrošiti 649 milijardi dolara, odlučio je predstavnički dom Kongresa, javlja Hina. Time su nadglasani zastupnici koji žele ograničiti vojni angažman SAD-a u zemljama poput Libije i Afganistana.

Mjera, prihvaćena s 336 naspram 87 glasova u domu kojime dominiraju republikanci, povećat će osnovni proračun Pentagona u fiskalnoj godini 2012. počevši od 1. listopada za oko 17 milijardi dolara unatoč intenzivnom pritisku da se smanji proračunski deficit SAD-a od 1,4 bilijuna dolara.

Zastupnici su zahtjev za ukupnu potrošnju na obranu koji je uputio predsjednik Barack Obama smanjili za osam mlijardi dolara i glasovali da se za temeljni proračun Pentagona da 530 milijardi a za vojni angažaman u Afganistanu i Iraku 119 milijardi.

Obama je za vojnu potrošnju u 2012. zatražio 690 milijardi dolara. Odlukom Predstavničkog doma nisu obuhvaćena sredstva za program američkog nuklearnog naoružanja ili vojne gradnje, koji će potrošnji za vojsku dodati još 33 milijarrde dolara.

Uz odluku predstavničkog doma svoje mjere treba još donijeti senat, koji još nije završio svoj plan financiranja obrane, a nakon toga, da bi postala zakon, treba je potpisati Barack Obama.

08.07.2011. 20:59:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh