« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 7 godina i 9 mjeseci
SAVJETI

Sačuvajte ljetni ten s par jednostavnih trikova

Preplanuli ten obično skupo plaćamo, pa bi bio red i da ga zadržimo što duže, razmišljaju ljudi i griješe - jer ne znaju kako se to radi

Umjereno sunčanje je zdravo
Umjereno sunčanje je zdravo (Shutterstock)
Više o

preplanuli ten

,

zadržavanje

Preplanuli ljetni ten san je mnogima koji ne mogu do mora, pa ga skupljaju po jezerima, balkonima i krovovima rodnih gradova i mjesta, no ako ste ga već uspješno zaradili, bilo bi dobro i da ga očuvate što je dulje moguće.

Većina će možda reći da to i nije moguće, no uz ovih par trikova još ćete tjednima izgledati kao da ste jučer došli s godišnjeg ...

Dakle, za početak, da bi dobili kvalitetnu boju, treba udariti temelje - napravite kvalitetan piling tijela i uklonite sve mrtve stanice. Koža će vam lakše i bolje potamnjeti i boja će se zadržati duže. Naravno, pritom se trebate zaštititi visokim faktorom kako ne bi došlo do opeklina.

>> Kreme za sunčanje prema tipu kože >>

Sljedeći korak nije ništa manje važan - kožu treba nakon sunčanja nahraniti kremom za poslije sunčanja, a preporučuje i njega kupkom svakih par dana uz maslinovo ulje ili ulje od kokosa u kadi. Izbjegavajte jake sapune pri pranju ili tuširanju, kako ne bi oprali boju s tijela. 

>> Sunčanje produljuje život >>

Nakon što izađete iz mora, nemojte se jako trljati frotirastim ručnikom, nego pustite sunce da vas osuši, a učinak možete pojačati tako da na mokru kožu nanesete dječje ulje za tijelo.

Za kraj, jedite hranu punu karotenida - mrkvu, rajčice, papriku, dinje, breskve i ostalu narančastu i zelenu hranu.

06.08.2016. 13:01:26
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh