« Život
objavljeno prije 9 godina i 11 mjeseci
SAVJETI

Kreme za sunčanje prema tipu kože

Nije dovoljno otići u drogeriju i kupiti kremu za sunčanje s velikim faktorom, pritom treba paziti i na tip kože

Važan je odabir prema tipu kože
Važan je odabir prema tipu kože (Arhiva)
Više o

sunčanje

,

suha koža

,

krema za sunčanje

,

zaštitni faktor

,

sastojci

,

masna koža

,

tip kože

,

mješovita koža

Kreme za sunčanje nužan su dio svake torbe čim počne kasnoproljećno prženje sunca, a kod odabira kreme nije samo važno gledati na odbijanje UVA i UVB zraka, što će napraviti titanijev dioksid i cinkov oksid, nego i na sastojke koji odgovaraju vašem tipu kože.

>> Kakvom se vodom trebate umivati po tipu kože >>

Tako će suha koža najbolje podnijeti hranjive kreme bez parfema koji bi mogli isušiti i nadražiti kožu, pa potražite kreme koje imaju glicerina, ekstrakta aloe vere, ulje jojobe i noćurka koje umiruju kožu. Gel formule su također loše za suhu kožu, pa birajte masti, losione i kreme.

>> Kako njegovati osjetljivu kožu >>

Masna koža ne podnosi ulja, jer su ona preteška za takav tip kože jer mogu začepiti pore i uzrokovati akne, pa izbjegavajte kreme koje sadrže pčelinji vosak, vodootporne i kreme otporne na znojenje. Najbolji su izbor kreme na bazi cinkova oksida koje osim zaštitnog imaju i protuupalno djelovanje, a umjesto losiona uzmite gel kreme.

>> Rajčicama do predivne, čiste kože >>

Mješovita koža će biti zahvalna ako odaberete prozračne kreme s aloa verom na bazi cinkova oksida i titanova dioksida jer će uravnotežiti pH i nahraniti koću. Losione zamijenite gel kremama koje se brzo upijaju. 

11.06.2014. 11:20:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh