« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 7 mjeseci
ISTINE I LAŽI

Sabor će o proračunu glasovati tek u utorak

Luku Bebića obeshrabrio je velik broj prijavljenih zastupnika za raspravu, ali nada se da će završiti do kraja dana

Sabor će o proračunu glasovati tek u utorak
Sabor će o proračunu glasovati tek u utorak (Damjan Tadić/Cropix)
Više o

Luka Bebić

,

Hrvatski sabor

,

državni proračun

,

proračun za 2011.

Predsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić rekao je da bi rasprava o proračunu za 2011. mogla završiti danas, a zastupnici će o tome glasovati u utorak, 23. studenoga. "Danas bi mogli završiti raspravu o proračunu. Obeshrabruje broj prijavljenih, ali bit ćemo uporni", kazao je Bebić u Saboru koji o proračunu raspravlja cijeli dan, bez uobičajene pauze.

Od 80-ak zastupnika prijavljenih za raspravu u proračunu, dosad ih je raspravljalo nešto više od polovice, a Luka Bebić naveo je da je za raspravu prijavljeno još 37 zastupnika. Bebić je izvijestio zastupnike da će amandmane moći podnositi do sutra u 12 sati.

Saborska sjednica bit će, kako je i ranije najavljeno, nastavljena u ponedjeljak, 22. studenoga, s točkama kako slijede po dnevnom redu.

Igor Dragovan (SDP) kazao je kako su od 2004., otkad je HDZ-ova vlada preuzela odgovornost, proračunski rashodi narasli s 85 na 122 milijarde kuna. "Jedino što ova vlada zna i može i ne pita za cijenu je zaduživanje", kazao je. "Najobičnijom laži" nazvao je HDZ-ove tvrdnje da je SDP za smanjenje plaća i mirovina.

"Za SDP, plaće i mirovine su zadnja linija obrane", kazao je Dragovan i naveo kako je otvaranje novih radnih mjesta jedina šansa da Hrvatska kako govori premijerka pronađe put kako bi došla na put gospodarskog oporavka.

HDZ-ov zastupnik Anđelko Mihalić kazao je kako se ne može očekivati da vlada učini sve. "U ovom proračunu ima prostora za investicije, a na građanima je da dalje nešto sami učine po pitanju poduzetničke klime", kazao je. (hina/metro-portal)

17.11.2010. 18:27:02
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh