« Svijet
objavljeno prije 15 godina i 1 mjesec
'SKANDALOZNA AGRESIJA'

S Berlusconijem orgijao i Topolanek

Talijanski premijer spasio je obraz u svojim medijima, ali španjolski El Pais ipak se domogao slika razgolićenih mladih dama u sardinijskoj vili.

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (El Pais)
Više o

Silvio Berlusconi

,

skandal

,

privatnost

,

Noemi Letizia

,

Berlusconijeva vila

Nakon objavljivanja slika na kojima se vide žene golih grudi kako se sunčaju kraj mora na prostoru Berlusconijeve vile, talijanski premijer izjavio je, kao pravi medijski mogul, da je cijela ta situacija bila 'nedužna', te da je objavljivanje slika drski napad na njegovu privatnost.

Španjolski El Pais, koji je prošli tjedan napao Berlusconija kao osobu sklonu zloupotrebi svoje moći radi pribavljanja imuniteta, u članku pod naslovom 'Slike na koje je Berlusconi stavio veto', objavio je pet fotografija. Na dvije fotografije premijer šeće po dvorištu vile sa ženama od kojih je jedna u toplessu, što većini možda i jest 'nevino', ali uskoro bivša gospođa Berlusconi s time se sigurno ne bi složila.

"To su nedužne slike, tu nema skandala, riječ je o nasrtaju na privatnost i skandaloznoj agresiji", rekao je na lokalnom radiju 72-godišnji premijer čija se supruga odlučila na rastavu zbog suprugovog prijateljevanja s tek punoljetnom manekenkom Noemi Letizijom. Berlusconi tvrdi da nije riječ o seksualnom odnosu, a neki mediji nagađaju da mu je Letizia možda i kći, no konzervativni čelnik inzistira na tome da se radi o privatnoj stvari.

Prije nego su se pojavile fotografije s Berlusconijevih orgija u njegovoj vili na Sardiniji talijanski je tisak pisao kako je njihovom premijeru u druženju s obnaženim ljepoticama (među kojima je bila barem jedna maloljetnica) društvo pravio tadašnji češki premijer Mirek Topolanek koji je priznao da je na slikama i on, iako je potpuno nagom muškarcu, kao i svim ostalim sudionicima zabave, zamagljeno lice.

"Nisam ni sanjao da su europski izbori toliko važni da socijalisti ne prezaju od tako smiješnih napada i manipulacija. To da je fotografije objavio ljevičarski španjolski dnevnik na dan izbora potiče špekulacije kako je to djelo ljevičarske kampanje", požalio se Topolanek i dodao kako se možda radi i o nekoj vrsti fotomontaže. O kakvoj fotomontaži bi se moglo raditi, Topolanek nije objasnio, te je ostalo malo nejasno što zapravo želi reći kad je već priznao da ga je paparazzo uhvatio u neugodnoj situaciji.

Sporne slike je snimio fotograf Antonello Zappadu, a talijanski tužilac Berlusconiju je dopustio da zaplijeni slike zbog zaštite privatnosti jer su snimljene bez dopuštenja. Premijerov privatni život postao je vruća tema uoči izbora za Europski parlament, a uz to traje i istraga u vezi s upotrebom državnih zrakoplova za prijevoz gostiju u luksuznu vilu na Sardiniji.

06.06.2009. 12:47:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh