« Iza ogledala
objavljeno prije 12 godina i 5 mjeseci
ZANIMLJIVO...

Ruski znanstvenik tvrdi da je pronašao dokaz života na Veneri

Leonid Ksanfomaliti, ruski znanstvenik, tvrdi da je pronašao dokaze izvanzemaljskog života proučavajući fotografije koje je snimila svemirska sonda koja je 1982. godine sletjela na Veneru

Fotografija navodnog živog organizma
Fotografija navodnog živog organizma (Daily Mail)
Više o

svemir

,

izvanzemaljci

,

Sunčev sustav

,

Venera

,

život na Veneri

Pošto je Venera najtopliji planet u Sunčevom sustavu, temperatura doseže čak 500°C, znanstvenicima nije ni bilo na kraj pameti da na tom drugom kamenčiću od Sunca traže izvanzemaljski život, no ruskog znanstvenik to nije obeshrabrilo.

Naime, Leonid Ksanfomaliti, astronom sa ruske Akademije znanosti, tvrdi kako je proučavajući fotografije sonde, koja se 1982. godine spustila na Veneru, pronašao dokaze o postojanje života na tom uzavrelom planetu.

Astronom tvrdi da se na snimkama vide organizmi nalik škorpijonima koji se doimaju kao da se kreću, izranjajući, oscilirajući, pa potom nestajući iz vidokruga sondine kamere.  

"Idemo zaboraviti sve aktualne teorije o nepostojanju života na Veneri i hrabro sugerirati kako morfološke karakteristike tih organizama potvrđuju da su živa bića", rekao je Leonid Ksanfomaliti.

Znanstvenici nisu kompletno odbacili mogućnost da jednom, u dalekoj prošlosti, život bio moguć na Veneri, no sada je to pakleno vruć planet čija je površina prekrivena vulkanima, a atmosfera je puna toksičnih stakleničkih plinova.

No, da li je na fotografiji uistinu dokaza izvanzemaljskog života procijenite sami: 

23.01.2012. 16:58:47
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh