« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 2 mjeseca
DOBRA PREDVIĐANJA

Ruski turisti u Hrvatskoj će ove godine biti još brojniji

Očekivanja većeg turističkog prometa iz Rusije ove godine temelje se na najavama s nedavno održanog međunarodnog turističkog sajma MITT u Moskvi

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Duje Klarić/CROPIX)
Više o

Rusija

,

turizam

,

turistički sajam

,

Hrvatska

,

ljetovanje

,

Jadransko more

Iz Rusije se u Hrvatskoj ove godine očekuje znatno više turista nego prošle godine odnosno najmanje ponavljanje rekordnog prometa s tog tržišta iz 2008., čemu bi osim izlaska te države iz recesije moglo pridonijeti i ovogodišnje produljenje bezviznog sezonskog režima za mjesec dana u odnosu na lani za građane te zemlje.

Ocjena je to direktorice zagrebačke tvrtke San-Sat Nadežde Baranovski, ujedno i izdavačice te glavne urednice turističkog časopisa na ruskom jeziku "Adriatic News" koji ove godine obilježava 10. obljetnicu izlaženja.

Očekivanja većeg turističkog prometa iz Rusije ove godine u Hrvatskoj temelje se na najavama s nedavno održanog međunarodnog turističkog sajma MITT u Moskvi (16.-19. ožujka) gdje se predstavljao i hrvatski turizam, kao i na produljenju bezviznog režima za Rusiju, što će ove godine trajati od 1. travnja do 31. listopada (prošle godine je to počelo s 1. svibnjem).

Baranovski smatra da ruskim turistima treba više informacija o raznolikosti hrvatske turističke ponude i samoj Hrvatskoj, kao i da bi oglašavanje u Rusiji i posebno Moskvi trebalo biti intenzivnije. U vezi ruske potražnje za odmorima u Hrvatskoj Baranovski ističe kako bi bilo dobro da hrvatski hotelijeri nude jednake cijene agencijskim i individualnim turistima iz te zemlje, što primjerice nije bio slučaj prošle godine pa su mnoge ruske agencije prestale 'radit' Hrvatsku.

Ako se ove godine ponove rezultati iz 2008. to bi značilo da bi u Hrvatskoj oko 176 tisuća ruskih turista ostvarilo oko 1,44 milijuna noćenja. Prošle ih je godine došlo 133 tisuće ostvarivši 1,06 milijuna noćenja, što je u odnosu na 2008. bio pad od 24 odnosno 26 posto. Među svim stranim turistima u Hrvatskoj Rusi se izdvajaju po tome što relativno više troše od ostalih te najdulje borave, ostvarujući najviše noćenja po dolasku, u prosjeku više od osam. (hina/metro-portal)

30.03.2010. 19:21:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh