« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 3 mjeseca
OSTAJE U PRITVORU?

Polančec priveden u USKOK

Bivši potpredsjednik Vlade i ministar gospodarstva Damir Polančec nešto prije 18,30 sati doveden je policijskim kombijem u sjedište Uskoka u Gajevoj ulici

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Boris Kovačev/Cropix)
Više o

USKOK

,

Damir Polančec

,

Podravka

Polančec je u Uskok doveden bez lisica i s torbom u rukama, a odmah nakon njega u Uskok je ušao njegov branitelj Anto Nobilo.

Polančec je, kako je kasno popodne priopćila policija, osumnjičen da je zlouporabio položaj i ovlasti i, s ciljem stjecanja protupravne imovinske koristi, Podravki prouzročio štetu velikih razmjera, a uz njega su za isto nedjelo osumnjičeni bivši čelnici koprivničke tvrtke Zdravko Šestak i Josip Pavlović, već od ranije osumnjičeni u aferi Spice.

Bivšeg predsjednika Uprave Podravke Zdravka Šestaka tereti se i za kazneno djelo zlouporabe ovlasti i položaja, a zagrebačkog odvjetnika Zorana Markovića za poticanje na te zlouporabe prilikom pružanja savjetničkih usluga Podravki.

U MUP-ovom priopćenju ne navode se imena, nego samo godišta osumnjičenih, niti ostale pojedinosti kaznenih djela za koja ih se tereti.

Nove sumnje u nezakonitosti oko Podravke otkrivene su u nastavku antikorupcijske akcije Menadžer, kojom se, kako je priopćeno iz MUP-a, istražuje poslovanje Podravke i utvrđuju činjenice vezane uz kupnju dionica Podravke te kreditiranje i poslovni odnos između Podravke MOL-a i OTP banke.

Polančec je jutros uhićen u svojoj kući u Koprivnici, nakon čega je prebačen u Zagreb, a dan je proveo na ispitivanju u policiji, te pretrazi njegovog zagrebačkog stana na Vrbiku.

Nakon ispitivanja u Uskoku, zamjenik ravnatelja Uskoka kojemu bude dodijeljen slučaj, odlučit će hoće li protiv Polančeca i ostalih osumnjičenih pokrenuti istragu i zatražiti jednomjesečni istražni zatvor.

U slučaju Podravke krajem listopada 2009. uhićeno je šest menadžera među kojima četiri čelnika te koprivničke tvrtke - Darko Marinac, Zdravko Šestak, Josip Pavlović i Saša Romac. Svi oni su osim Šestaka nedavno pušteni iz istražnog zatvora. (hina/metro-portal)

30.03.2010. 19:29:16
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh