« Svijet
objavljeno prije 13 godina i 7 mjeseci
VRLO REALISTIČAN PRISTUP

Ruski FSB izdao crtiće o borbi protiv kriminala i terorizma

Ruska tajna služba FSB (bivši KGB) producirala je seriju crtanih filmova čiji je cilj podučiti djecu na koji se način boriti protiv kriminala i terorizma

Djecu se jasno upozorava da im prijeti višegodišnja zatvorska kazna
Djecu se jasno upozorava da im prijeti višegodišnja zatvorska kazna (Shutterstock)
Više o

Rusija

,

FSB

,

edukacija

,

kriminal

,

serija crtića

Filmovi u trajanju od 15 do 30 sekundi mogu se vidjeti na internetskim stranicama i kupiti u trgovinama u Volgogradu. Prvi film prikazuje reakciju dječaka koji pronalazi torbu ostavljenu na pločniku. Službeni spiker čita popratni tekst: "Dječačić pronalazi torbicu ostavljenu na pločniku, uzima je i odnosi sa sobom. Iz torbe se čuje otkucavanje sata koje odjednom prestaje. Nećemo vam pokazati što se dogodilo djetetu."

"Drugi dječak pronalazi kartonsku kutiju. Telefonom o tomu javlja policiji, udaljava se od kutije i nikome ne dopušta da joj se približi. Riječ je o dobrome dječaku, koji za svoje dobro ponašanje prima medalju", otkriva komentator, a potom se na ekranu pokazuju brojevi telefona policije i FSB-a.

Drugi video prikazuje priču o dječaku koji telefonom naziva policiju, upozoravajući službenika da je u školi podmetnuta bomba, znajući da je to neistina. "Dječak za nagradu neće dobiti motocikl, već će provesti tri godine u zatvoru", upozorava FSB. (hina/metro-portal)

25.11.2010. 12:16:15
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh