« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 1 mjesec
TEŠKE OPTUŽBE

Rusija: Sirijski pobunjenici provode teror

Prema mišljenju Rusa, cilj sirijske oporbe je smrtno stradavanje što većeg broja civila i uništavanje civilne infrastrukture, a ta taktika ukazuje na umiješanost Al-Kaide

Fotografija vijesti
Više o

Rusija

,

UN

,

Sirija

,

Al-Kaida

,

oružani sukob

Rusija je danas optužila sirijske pobunjenike da provode teror širokih razmjera čiji je cilj da se ubije što više civila, unatoč formalnom prekidu vatre, javlja Hina.

"Oporbene grupe u regiji provode teror širokih razmjera", stoji u priopćenju glasnogovornika ruskog ministarstva vanjskih poslova Alesandra Lukaševiča, koji je sirijskog predsjednika Bašara al-Asada i njegovu vojsku pozvao da "u potpunosti primijene obveze što su ih preuzeli u skladu s planom posebnog izaslanika UN-a i Arapske lige Kofija Annana".

Glasnogovornik je najveći dio ruske kritike izrekao na račun sirijskih oporbenih snaga, kazavši kako prelaze na taktiku koja ukazuje na umiješanost Al-Kaide.

Napadi, čiji je cilj "smrtno stradavanje što većeg broja civila i uništavanje civilne infrastrukture, podsjeća na ono što se događa u Iraku, Jordanu i u drugim mjestima u kojima djeluje Al-Kaida", rekao je glasnogovornik.

Njegova je izjava uslijedila u trenutku kada je vodeće oporbena grupa u Siriji zatražila hitan sastanak Vijeća sigurnosti UN-a da bi se razmotrila izvješća prema kojima su režimske snage u posljednjih nekoliko dana ubile više od stotinu ljudi u gradu Hami.

26.04.2012. 17:32:32
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh