Metro-portal.hr

objavljeno 26.04.2012. 17:32:32
TEŠKE OPTUŽBE

Rusija: Sirijski pobunjenici provode teror

Prema mišljenju Rusa, cilj sirijske oporbe je smrtno stradavanje što većeg broja civila i uništavanje civilne infrastrukture, a ta taktika ukazuje na umiješanost Al-Kaide

Fotografija vijesti

Rusija je danas optužila sirijske pobunjenike da provode teror širokih razmjera čiji je cilj da se ubije što više civila, unatoč formalnom prekidu vatre, javlja Hina.

"Oporbene grupe u regiji provode teror širokih razmjera", stoji u priopćenju glasnogovornika ruskog ministarstva vanjskih poslova Alesandra Lukaševiča, koji je sirijskog predsjednika Bašara al-Asada i njegovu vojsku pozvao da "u potpunosti primijene obveze što su ih preuzeli u skladu s planom posebnog izaslanika UN-a i Arapske lige Kofija Annana".

Glasnogovornik je najveći dio ruske kritike izrekao na račun sirijskih oporbenih snaga, kazavši kako prelaze na taktiku koja ukazuje na umiješanost Al-Kaide.

Napadi, čiji je cilj "smrtno stradavanje što većeg broja civila i uništavanje civilne infrastrukture, podsjeća na ono što se događa u Iraku, Jordanu i u drugim mjestima u kojima djeluje Al-Kaida", rekao je glasnogovornik.

Njegova je izjava uslijedila u trenutku kada je vodeće oporbena grupa u Siriji zatražila hitan sastanak Vijeća sigurnosti UN-a da bi se razmotrila izvješća prema kojima su režimske snage u posljednjih nekoliko dana ubile više od stotinu ljudi u gradu Hami.

26.04.2012. 17:32:32
http://metro-portal.hr/rusija-sirijski-pobunjenici-provode-teror/70438/