« Svijet
objavljeno prije 11 godina
NE DAJU ASSADA

Rusija rasporedila mornaricu u Sredozemlju

Rusija je u ožujku održala velike mornaričke vježbe a kretanja njezinih brodova u blizini Sirije Zapad je shvatio kao Moskvino pokazivanje mišića

Ruski ratni brodovi pred Sirijom
Ruski ratni brodovi pred Sirijom (Arhiva)
Više o

Rusija

,

Sirija

,

ratni brodovi

,

mornarica

Rusija je rasporedila 16 ratnih brodova i tri helikoptera na brodovima u Sredozemlju što je prvo stalno raspoređivanje ratne mornarice u toj regiji od vremena Sovjetskog Saveza. Putin je rekao kako raspoređivanje ne znači 'mahanje sabljom' te da se ne radi o prijetnji bilo kojoj zemlji.

Potpora Rusije sirijskom predsjedniku Basharu al-Assadu u borbi protiv pobunjenika suprotstavili su Moskvu i Zapad. 'Ovo je strateški važna regija i mi tu moramo obaviti zadaće kako osigurali nacionalnu sigurnost Ruske Federacije', rekao je Putin.

Rusija je u ožujku održala velike mornaričke vježbe a kretanja njezinih brodova u blizini Sirije Zapad je shvatio kao Moskvino pokazivanje mišića budući ona prodaje oružje Assadovoj vladi i štiti je od bilo kakvih sankcija Vijeća sigurnosti UN-a. Ruska flota nazočna je u Siriji i ima tamo postrojenje za opskrbu.

Prije nekoliko dana Moskva je objavila kako će nastaviti ophodnje podmornica s nuklearnim oružjem u morima na južnoj polulopti 20 godina nakon raspada Sovjetskog Saveza kao dio šireg nastojanja Putina da oživi rusku vojnu moć.

07.06.2013. 10:45:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh