« Svijet
objavljeno prije 10 godina i 11 mjeseci
PROSVJEDI

Sarajevo kao novi Istanbul?

Kako jedna mala stvar, problemi s izdavanjem JBG-a maloj bolesnoj djevojčici mogu pokrenuti prosvjede koji postaju socijalni i politički

U Istanbulu je krenulo u parku ...
U Istanbulu je krenulo u parku ... (Screenshot YouTube)
Više o

Sarajevo

,

prosvjedi

,

jedinstveni broj građana

,

nastavak prosvjeda

On je izjavio kako su privedeni osumnjičeni za narušavanje javnog reda i mira tijekom prosvjeda održanih pred sjedištem Vijeća ministara i parlamenta Bosne i Hercegovine u središtu Sarajeva.

Nakon što su vlada i parlament deblokirani u ranim jutarnjim satima tamo je trenutačno mirno, a nema ni pojačane prisutnosti policije. Tamo su ostali samo radnici javne čistoće koji su čistili plato i uklanjali otpatke što su ih za sobom proteklog dana i noći ostavili prosvjednici.

Nevladina organizacija Studentski parlament sveučilišta u Sarajevu najavila je kako će tijekom poslijepodnevnih sati organizirati novo masovno okupljanje studenata na jednom od gradskih trgova. Planirano je da studenti potom uz mirnu šetnju produže do državnog parlamenta "kako bi pozvali na odgovornost" dužnosnike u tijelima vlasti BiH.

Iz Studentskog parlamenta su priopćili kako vjeruju da su prosvjedi održani u četvrtak tek početak borbe za promjene.

Za sada nije jasno stoji li iza prosvjeda, započetih u srijedu i nastavljenih u četvrtak, neka organizirana skupina ili je u pitanju bilo spontano okupljanje roditelja nezadovoljnih činjenicom da njihova tek rođena djeca nisu mogla dobiti matične brojeve.

07.06.2013. 15:06:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh