« Svijet
objavljeno prije 13 godina i 6 mjeseci
VATRENA STIHIJA

Rusija: Požar ponovno buknuo kraj nuklearke u Sarovu

Vatrogasci su se s tog mjesta počeli povlačiti, ali novo žarište pokraj nuklearne elektrane u Sarovu pojavilo se nakon udara groma u bor

rusija požari
rusija požari (Shutterstock)
Više o

požari

,

CSI

,

filmski rekordi

Novo žarište požara u Rusiji buknulo je pokraj nuklearke u Sarovu, 500 km istočno od Moskve, pa je uprava zatražila da se prekine povlačenje vatrogasaca i vojnika koji su se ondje borili s vatrenom stihijom, ističe ta ustanova u priopćenju.

"Novo žarište pojavilo se nakon udara groma u bor", ističe se u priopćenju. Direktor nuklearke Valentin Kostjukov zatražio je od ministarstva za izvanredna stanja da vrati ekipe u Sarov i pojača njihovu tešku opremu.

>> Europa zasad sigurna, radioaktivne čestice iz Rusije nam ne prijete

"Počeli smo povlačiti dio snaga, ali nam je priroda priredila iznenađenje novim žarištem istočno od centrale, zato moramo mijenjati naše odluke", kazao je Kostujukov, a prenijela je agencija Interfax.

Šumski požari koji pustoše zapadom Rusije približili su se prošlog tjedna nuklearki. Pošto su zanijekale bilo kakvu opasnost, vlasti su 4. kolovoza obznanile da su iz centrale izvukle sav nuklearni i eksplozivni materijal. U ponedjeljak su objavile da su vratile opremu, budući da su požari službeno bili pod nadzorom. (hina/metro-portal)

11.08.2010. 22:37:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    joje
    12.08.2010. 02:13
    Nemoj vise cernobila please

Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh