« Svijet
objavljeno prije 8 godina i 7 mjeseci
BAĆUŠKA KRENUO

Rusija počela sa zračnim udarima na ISIL

Rusija je pokrenula prvi zračni napad u Siriji u blizini grada Homsa, potvrđeno je iz više neovisnih izvora za CNN

Dovukli su opremu i krenuli
Dovukli su opremu i krenuli (Arhiva)
Više o

Rusija

,

zračni napadi

,

ISIL

Meta napada su vojna oprema, komunikacijski centri, vozila, pješadijske trupe kao i skladišta goriva koji pripadaju ISIL-u.

"Ratni avioni ruske vojske počeli su zračnu operaciju koja uključuje bombardovanje položaja ISIS-a, terorističke organizacije u Siriji", potvrdio je glasnogovornik Ministarstva obrane Rusije Igor Konashenkov

Rusi su upozorili SAD-u da ne lete sa svojim vojnim avionima u Siriji, s tim da im nisu najavili gdje planiraju napasti sirijske položaje. Dužnosnici vojske SAD-a kažu da se sve misije nastavljaju po prethodno određenom rasporedu.

Ranije tijekom dana, Gornji dom ruskog Parlamenta dao je odobrenje Putinu da zračne snage svoje vojske usmjeri prema Siriji, a za tu odluku je glasalo 162 člana parlamenta.

Glasanje je inicirano nakon što je sirijski predsjednik Bashar al-Assad tražio vojnu podršku u borbi protiv ISIL-a, kazao je Sergey Ivanov.

Nakon nekoliko dana prikupljanja informacija i podataka putem dronova, Rusija je objavila da je njena zračna sila spremna.

Glasonogovornik Pentagona Peter Cook rekao je novinarima da Ministarstvo obrane SAD-a ima "otvorene komunikacijske linije s Rusijom", a CNN izvještava da su ruski Su-34 avioni za sada smješteni u zračnoj bazi Latakia u Siriji, zajedno s 600 ruskih trupa.

30.09.2015. 16:04:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh