« Svijet
objavljeno prije 13 godina i 10 mjeseci
KAKVO LJETO

Rusija: Hladna fronta nakon strašnih vrućina

Razorne oluje poharale su sjeverozapad Rusije, a meteorolozi predviđaju da će se hladna fronta kretati prema Moskvi koju očekuju obilne padaline

rusija hladna fronta
rusija hladna fronta (Shutterstock)
Više o

hladna fronta

,

oluje

,

Dan dizajna

,

CSI

Rusiju su nakon strašnih vrućina i požara zahvatile razorne oluje koje su na sjeverozapadu zemlje uzrokovale veliku materijalnu štetu. Meterolozi govore da se hladna fronta kreće prema Moskvi, čiju su okolicu zahvatili veliki šumski i nezapamćena suša.

Ruska meteorološka služba izdala je upozorenje za Moskvu i okolicu. "U Moskvi uskoro očekujemo obilne padaline, možda i tuču i snažan vjetar", izvijestili su meteorolozi.

"Ruski premijer Vladimir Putin izdao je upute za hitnu sanaciju posljedica oluja i pripravnost medicinskih i socijalnih služba", priopćila je ruska vlada.

>> Moskovljani i dalje ne vide od dima

Na sjeverozapadu zemlje siloviti vjetrovi i oluje lomili su stabla, a bez električne energije ostalo je oko 100.000 osoba, izvijestili su dužnosnici ruskog ministarstva za izvanredna stanja u Sankt Peterburgu.

Dvije 50-metarske dizalice srušile su se na cestu bivšeg središta carske Rusije, teško ozlijedivši ženu koja je upravljala jednom od njih.

Zapadni dio Rusije zahvaćen je od početka ljeta nezapamćenim vrućinama, a šumski su požari opustošili gotovo milijun hektara zemlje. Više od 50.000 hektara još je zahvaćeno požarima. (hina/metro-portal)

16.08.2010. 12:33:15
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh