« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 6 mjeseci
VLADIMIR PUTIN:

Rusija će razviti ofenzivno naoružanje

Problem je u tome što naši američki partneri razvijaju raketnu obranu, a mi ne, rekao je Putin

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

SAD

,

Rusija

,

Vladimir Putin

,

raketni štit

,

ofenzivno naoružanje

,

utrka u naoružanju

Ruski premijer Vladimir Putin u utorak je najavio da će Rusija razviti ofenzivno naoružanje kako bi osigurala stratešku jednakost sa Sjedinjenim Državama, dok Washington i Moskva i dalje pregovaraju o ključnom sporazumu o nuklearnom razoružanju.

"Da bismo sačuvali ravnotežu ne razvijajući sustav proturaketne obrane, kao što čine Sjedinjene Države, moramo razviti ofenzivne sustave", izjavio je Putin u Vladivostoku, ne navodeći tip naoružanja.

"Problem je u tome što naši američki partneri razvijaju raketnu obranu, a mi ne", rekao je Putin.

"No problemi raketne obrane i ofenzivnoga oružja blisko su povezani... Moglo bi biti opasno kada bi se naši partneri osjetili posve sigurnima nakon stvaranja takvog kišobrana i počeli činiti što ih je volja. Kada se naruši ravnoteža, postat će agresivniji. Bit će agresivniji u politici i gospodarstvu", nastavio je.

Prvi put u posljednjih nekoliko mjeseci Rusija je spomenula američki proturaketni sustav, dok je američki predsjednik Barack Obama u rujnu najavio da će SAD odustati od štita u Istočnoj Europi koji je Moskva smatrala prijetnjom svojoj sigurnosti. (hina/metro-portal)

29.12.2009. 13:48:21
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh