« Biznis
objavljeno prije 13 godina i 5 mjeseci
ISTOČNI BLOK

Rusija, Bjelorusija, i Kazahstan 2012. uspostavljaju jedinstveni gospodarski prostor

Radi se o nastavku integracijskih procesa u prostoru Eurazijske ekonomske zajednice, poručuju predsjednici triju država

(Wikipedia)
Više o

Rusija

,

Dmitrij Medvedev

,

Kazahstan

,

Bjelorusija

,

Nursultan Nazarbajev

,

Aleksander Lukašenko

Ruski predsjednik Dmitrij Medvedev, bjeloruski Aleksander Lukašenko i kazahstanski Nursultan Nazarbajev dogovorili su uspostavu jedinstvenog gospodarskog prostora od 1. siječnja 2012. godine, javljaju ruske agencije.

"Kanimo nastaviti produbljivati integracijske procese u prostoru Eurazijske ekonomske zajednice, a kao idući cilj potvrđujemo spremnost na ustanovljenje zajedničkoga gospodarskog prostora u kojem će biti Bjelorusija, Kazahstan i Ruska Federacija od 1. siječnja 2012.", kaže se u priopćenju koje su trojica šefova država izdala u subotu nakon neformalnog summita sedam bivših sovjetskih zemalja u Kazahstanu, a prenosi Itar-Tass.

Na sastanku su bili čelnici sedam bivših sovjetskih republika, Rusije, Bjelorusije, Kazahstana, Armenije, Kirgistana, Tadžikistana i Turkmenistana, javlja Ria Novosti.

Medvedev, Lukašenko i Nazarbajev potpisali su 27. studenoga u Minsku sporazume kojima se stvara carinska unija s jedinstvenim tarifama, čime je utrt put za zajednički gospodarski prostor. (hina/metro-portal)

19.12.2009. 20:06:33
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh