« Glazba
objavljeno prije 8 godina i 3 mjeseca
KONCERT

Rundek Cargo Trio u kinu Europa 13. travnja

Rundek često involvira obožavatelje u svoje stvaralaštvo jer je za njega osluškivanje publike i osluškivanje sebe samog

Koncert u kinu Europa
Koncert u kinu Europa (Menart)
Više o

kino Europa

,

ulaznice

,

koncert

,

Rundek Cargo Trio

Nakon prošlogodišnja četiri rasprodana koncerta u Vip clubu, Rundek Cargo Trio i ovog se proljeća vraća u Zagreb, ali s novom idejom i osvježenom koncertnom pričom. Nakon izvjesnog traganja za idealnim prostorom u kojem bi nastupili, njihov se izbor zaustavio na najstarijoj zagrebačkoj kino dvorani.

Zagreb, prema riječima Darka Rundeka, svaki put zaslužuje drugačiji pristup, a na tom tragu bit će i ovaj nastup u subotu, 13. travnja u Kinu Europa.

Jedan od najljepših zagrebačkih interijera, sazdan od bogatih štukaturskih dekoracija i postsecesijskih klasicističkih detalja, neskromno odaje tragove povijesti za razliku od mnogih modernih klubova. Samim time, bit će će idealna kulisa za program kojeg će nam ovog proljeća u Zagrebu izvesti Darko Rundek, Dušan Vranić I Isabel, a koji će objediniti period Cargo orkestra i Trija te donijeti neke nove skladbe s albuma na kojem upravo rade. U prvom dijelu programa bit će emitiran jedan nesvakidašnji video - uradak.

Prije nego li umjetnici izađu na pozornicu koju će organizatori za potrebe koncerta produbiti i približiti sjedalištu, svi posjetitelji moći će pogledati tridesetominutnu snimku nepoznate obožavateljice tj. njezin svojevrsni hommage Cargo Orkestru snimljen u pariškom klubu Les voutes. Rundek često involvira obožavatelje u svoje stvaralaštvo jer je za njega osluškivanje publike i osluškivanje sebe samog, te se odlučio za prikaz amaterskog videa kao zahvalu svima onima koji ga predano prate iz sjene.

I dok neki obožavatelji anonimno rade na "pokretnim slikama", oni drugi rade na pisanoj riječi.

Naime, u jesen ove godine u izdanju Menarta bit će objavljena biografija Darka Rundeka pisana perom Ante Perkovića, a detalje ćemo saznati u mjesecima koji dolaze.

Nedavno objavljeni singl "Plavi avion" ujedno je i posljednji sa zadnjeg albuma, nakon kojeg Rundek Cargo Trio leti u potragu za novim pjesmama tj. novim inspiracijama.

Prodaja za zagrebački koncert u Kinu Europa počinje 6. ožujka, a kako saznajemo cijena ulaznica iznosit će 130 kn u pretprodaji.

Više informacija bit će poznato sredinom tjedna.


04.03.2013. 12:42:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh