« Život
objavljeno prije 14 godina i 2 mjeseca
HRABRA ODLUKA

Rugali joj se da je "debela i ružna", pa ušla u finale natjecanja ljepote

Jedna britanska tinejdžerica osvetila se školskim nasilnicima koji su joj se rugali da je debela i doveli je do bulimije

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Daily Mail)
Više o

izbor ljepote

,

uvrede

,

bulimija

,

tinejdžerica

,

ruganje

19-godišnja Emily Cooper, sustavno je psihički maltretirana od školskih djevojačkih bandi. Unatoč tome što je težla 76 kg na visinu od 170 cm, nazivali su je pogrdnim imenima zbog veličine njezinih gležnjeva. Djevojka nikad nije bila pozivana na školske zabave, a morala je zbog uvreda izbrisati i svoj profil na Bebu, gdje su je nazivali "debelom ružnom kurvom".

Očajna Emily vjerovala je kako joj je mršava figura jedini spas, te je zbog toga u dobi od 15 godina razvila bulimiju, poremećaj povraćanja hrane nakon svakog obroka. Ubrzo joj se zdravlje pogoršalo i naglo je smršavila, sve dok nije premještena u drugi razred. Tada je shvatila da joj takav način razmišljanja neće donijeti ništa dobro, te će još više ugroziti zdravlje.

I sada, 4 godine nakon "pakla" kojeg je prošla, Emily je finalistica britanskog izbora ljepote za punije djevojke, a već je dobila titulu Miss simpatičnosti od stotine online glasača. Djevojka koja sada teži 63 kg, želi posramiti sve one koji su joj se rugali pobjedom u natjecanju, te savjetovati ostale tinejdžere koji imaju slične probleme.

"Uvijek sam bila malo jača jer imam jake kosti, a željela sam biti mršava. Svi su me ismijavali pa sam mislila da ću ako smršavim postati popularnija. No to nije način. Samo sam ugrozila svoje zdravlje. Bila sam glupa, jer jednostavno to nisam ja. Svatko ima svoje kvalitete bez obzira na izgled i ovako se osjećam najbolje", izjavila je Emily.

17.04.2010. 10:21:07
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh