« Ekosfera
objavljeno prije 13 godina i 7 mjeseci
WI-FI RADIJACIJA

Routeri štete drveću, moguće i ljudima

Istraživači tvrde kako je radijacija wi-fi mreža, kojima se omogućuje online komunikacija, još jedan faktor koji uništava drveće

Router - potencijalna opasnost
Router - potencijalna opasnost (Wikipedia)
Više o

bežični internet

,

router

,

wi-fi radijacija

,

drveće

Istraživanje koje je provedeno u Nizozemskoj navodi da drveće koje raste u blizini routera za bežićne internet mreže, trpi razna oštećenja. Alarmantna studija pokrenula je strahove kako bi wi-fi radijacija mogla imati slične efekte i na ljude.

Naime, nizozemski grad Alphen aan den Rijn, naručio je istraživanje još prije 5 godina, nakon što su vlasti otkrile abnormalnosti na drveću koje nisu bile uzorokovane niti jednim poznatim oblikom virusne infekcije. Istraživači su tako izložili drveće različitim oblicima radijacije. Ono koje je bilo izloženo wi-fi radijaciji razvilo je simptome jednake traženima.

U Nizozemskoj 70 posto drveća u urbanim područjima pokazuje iste simptome, u usporedbi s 10 posto prije pet godina. Znanstvenici koji stoje iza ovog istraživanja, navode kako je ipak potrebno provesti dodatne analize kako bi se potvrdilo je li wi-fi radijacija doista jedini uzrok.

24.11.2010. 11:10:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    ZarađujemMasno
    24.11.2010. 12:33
    ljudima se routa mozak od njih
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh