« Iza ogledala
objavljeno prije 6 godina i 9 mjeseci
GODIŠNJICA

Roswell - i dalje samo teorija zavjere?

Upravo na današnji dan, 3. srpnja 1947. godine dogodio se pad neindetificiranog letećeg objekta koji od tada golica maštu svakog ljubitelja teorija zavjere

I dalje se zapravo ne zna što se dogodilo
I dalje se zapravo ne zna što se dogodilo (Arhiva)
Više o

NLO

,

izvanzemaljci

,

teorije zavjere

,

Roswell

,

Roswell Daily Record

,

autopsija izvanzemaljaca

Roswell, mali gradić u američkoj saveznoj državi Novi Meksiko postao je poznat pred gotovo točno 60 godina, preciznije 8. srpnja 1947. godine kad je na naslovnici lokalnog lista Roswell Daily Record osvanuo članak pod naslovom - RAAF je zarobio leteći tanjur na farmi u okolici Roswella. Istog dana vijest je objavljena na ABC Newsu.

Što se dogodilo? pravo na današnji dan, 3. srpnja 1947. godine dogodio se pad neindetificiranog letećeg objekta koji od tada golica maštu svakog ljubitelja teorija zavjere.

Tragove metalnih krhotina razbacanih po polju pronašli su farmeri William "Mac" Brazel i njegov susjed Dee Proctor, o čemu su u nedjelju 6. srpnja obavjestili lokalnu policiju. Šerif je s događajem upoznao bojnika Jesseja Marcela, obavještajnog časnika iz Zrakoplovne baze Roswell (RAAF), koji je s timom pokupio ostatke razasutog materijala.

Uskoro je lokalna radio stanica KGL dobila službeno priopćenje od poručnika Waltera Hauta u kojem se tvrdi kako je američka vojska došla u posjed srušenog letećeg tanjura. 

Medijska senzacija ubrzo je utihnula. Došao je demanti od strane vojske u kojem se tvrdilo kako se zapravo ne radi o ostacima srušenog letećeg tanjura, već o ostacima meteorološkog balona. Slučaj je za duže vrijeme zaboravljen, da bi se od kraja 70-ih godina 20. stoljeća razvila velika rasprava o tome što se doista dogodilo toga dana na području Roswella.

Godine 1994. zračne snage su priznale kako se nije radilo o padu meteorološkog balona, već da se zapravo radilo o tajnom vojnom eksperimentu poznatom pod imenom Projekt Mogul čiji je cilj bio izrada naprave koja će otkrivati udarne valove testiranja sovjetskih nuklearnih bombi.

Naravno, teorije zavjere i dalje tvrde da se radi o padu NLO-a i da su zarobljeni izvanzemaljci, za koje se misli da su još uvijek živi i pomažu Vladi SAD u stvaranju novih oružja. 

Evo jedne od teorija što se zapravo dogodilo u Roswellu

03.07.2017. 11:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh