« Iza ogledala
objavljeno prije 2 godine i 6 mjeseci
WTF?

NASA najavila sunčevu baklju koja aktivira potrese i erupcije vulkana?

NASA je upozorila da postoji velika mogućnost da Zemlju obavije koronalna eksplozija koja bi mogla uzrokovati ozbiljnu kataklizmu u obliku mogućih vulkanskih erupcija i potresa

Hoće li nas solarna baklja stvarno zahvatiti?
Hoće li nas solarna baklja stvarno zahvatiti? (Arhiva)
Više o

NASA

,

potresi

,

vulkani

,

sunčeva baklja

NASA je ovih dana upozorila na moguću globalnu kataklizmu u obliku snažne sunčeve baklje koja bi mogla prouzročiti potrese i vulkanske erupcije.

Kako pišu agencije, NASA je upozorila da postoji velika mogućnost da Zemlju obavije koronalna eksplozija koja bi mogla uzrokovati ozbiljnu kataklizmu u obliku mogućih vulkanskih erupcija i potresa.

Analizirajući podatke s NASA-inih satelita, znanstvenici su naime priopćili kako će posljedice emisije biti mogući problemi sa strujom i vezama, pa se očekuju naponski skokovi i moguće pregrijavanje ili eksplozije transformatora.

Valja napomenuti kako su prirodne posljedice solarnih baklji geomagnetne oluje, a trenutak kada je baklja napustila Sunce zabilježio je veliki kutni i spektrometrijski koronograf (LASCO), instrumentalni dio zajedničke misije NASA-e i Europske svemirske agencije koja proučava Sunce.

Koronograf LASCO je, inače, teleskop koji je dizajniran tako da blokira zasljepljujuću svjetlost Sunca kako bi proučavao njegove emisije

18.07.2017. 13:02:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh