« Biznis
objavljeno prije 9 godina i 10 mjeseci
SANKCIJE STIŠĆU

Rosneft traži 41 milijardu dolara od Putina

Direktor ruskog naftnog diva Rosnefta Igor Sečin zatražio je od vlade u Moskvi da kompaniji pomogne s 1.500 milijardi rubalja (41,6 milijardi dolara)

Rosneft u problemima
Rosneft u problemima (Arhiva)
Više o

Vladimir Putin

,

sankcije

,

pomoć

,

Rosneft

Rosneft, plinski i naftni gigant našao se u nezavidnoj situaciji nakon sankcija EU i SAD i traži pomoć od Putina - 41 milijardu dolara za stabilizaciju poslovanja.

Prema tom bi planu država kupovala Rosneftove obveznice novcem iz stabilizacijskog fonda, objavio je list Vedomosti, pozivajući se na vladine izvore i pismo premijera Dmitrija Medvedeva koji je od dužnosnika tražio da analiziraju taj prijedlog.

Rosneftov je neto dug na kraju drugog tromjesečja iznosio 1.500 milijardi rubalja (41,6 milijardi dolara) a uglavnom je povezan s prošlogodišnjom, 54 milijarde dolara 'teškom' kupnjom naftne tvrtke TNK-BP, ističu Vedomosti. U prezentaciji se navodi da kompanija do kraja godine mora otplatiti 440 milijardi rubalja duga i još 626 milijardi rubalja u 2015.

Vedomosti prenose da je Sečin zatražio pomoć zbog zapadnih sankcija, budući su Sjedinjene Države zabranile kredite Rosneftu s rokom dospijeća duljim od 90 dana, a sankcijama su se de facto pridružile i europske banke i investitori.

14.08.2014. 16:32:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh